Τύχη βουνό! Τουρκία: Αεροπλάνο βγήκε εκτός διαδρόμου και κόπηκε στα τρία - Ένας νεκρός, 157 τραυματίες

Τύχη βουνό! Τουρκία: Αεροπλάνο βγήκε εκτός διαδρόμου και κόπηκε στα τρία - Ένας νεκρός, 157 τραυματίες

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 157, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.

«Αυτή τη στιγμή 157 τραυματίες νοσηλεύονται και ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του», τόνισε ο Κότσα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αργά το απόγευμα, στο Sabiha Gokcen ένα αεροσκάφος 737-86J της εταιρείας Pegasus Airlines, με 171 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και κόπηκε σε τρία κομμάτια.

Το αεροσκάφος της Pegasus Airlines είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και βρισκόταν στη διαδικασία της προσγείωσης, όταν βγήκε εκτός του διαδρόμου, και στη συνέχεια κόπηκε σε κομμάτια, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουρχάν.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk.

Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.