Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Κούβα - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Κούβα - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές. Συναγερμός για τσουνάμι σε Κούβα, Ονδούρα, Μεξικό, Μπελίζ, Τζαμάικα και νησιά Κέιμαν.

Iσχυρός σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κούβας και της Τζαμάικας. Σύμφωνα με το Αμερικανό Γεωλογικό Ινστιτούτο, η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 117 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λούσεα στην Τζαμάικα και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές σε κάποιο από τα δύο νησιά ενώ οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα ενός μέτρου για την Κούβα, την Τζαμάικα, την Ονδούρα, το Μεξικό, την Μπελίζ και τα νησιά Κέιμαν. Στα τελευταία, η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών συνέστησε στους πολίτες στις παράκτιες και χαμηλού υψόμετρου περιοχές να τις εκκενώσουν προληπτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στο Μαϊάμι με αποτέλεσμα να εκκενωθούν κτίρια.