Προσοχή στους ανθρώπους που θέλουν βοήθεια, όπως αυτή η τραγική μάνα που σκοτώθηκε και πήρε μαζί της το παιδί της

Προσοχή στους ανθρώπους που θέλουν βοήθεια, όπως αυτή η τραγική μάνα που σκοτώθηκε και πήρε μαζί της το παιδί της

Σπάνια οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν σημασία στα σήματα που δίνει η συμπεριφορά των ανθρώπων που έχουν ψυχολογικά προβλήματα ή νιώθουν απελπισία από ανθρώπινη αδυναμία ή πραγματική αιτία.

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια δύναμη και δυστυχώς γι' αυτούς σχεδόν πάντα βρίσκουν τον τρόπο να κρύβουν τα προβλήματα τους από τους δικούς τους.

Το να λέμε, όταν είναι αργά, ότι αυτός ο άνθρωπος είχε ψυχολογικά προβλήματα είναι μάταιο, αυτό που έχει σημασία είναι η συμπαράσταση και η έγκαιρη διάγνωση και ο τρόπος θεραπείας του προβλήματος.

Κώστας Ζουγρής

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία στην Πεύκη: Μητέρα σκότωσε την 5χρονη κόρη της και αυτοκτόνησε

Μία ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε πριν από ολίγο στην Πεύκη. Μία μητέρα πέταξε το πεντάχρονο κοριτσάκι της από τον φωταγωγό σκοτώνοντας το και στη συνέχεια αυτοκτόνησε πέφτοντας από την ταράτσα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κολοκοτρώνη, με κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο για μια γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα ενώ το κοριτσάκι ήταν ΑμΕΑ.

Ο πατέρας και σύζυγος των δύο θυμάτων της τραγωδίας έφτασε κάτω από το σπίτι και αντίκρισε νεκρές τη γυναίκα και την κόρη του και οι γείτονες τον άκουσαν να φωνάζει: «Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί μου το έκανες αυτό;».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πεθερός της γυναίκας και παππούς του 5χρονου παιδιού περιγράφει τη στιγμή που έφτασε στο σπίτι και είδε τη νύφη του νεκρή στον δρόμο. «Εγώ δεν ήξερα τίποτα, γιατί ο γιος μου την Πρωτοχρονιά δούλευε. Τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι στο σπίτι του έγινε ληστεία και μας πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάω να δω τι γίνεται. Έρχομαι εδώ και βλέπω τη νύφη μου στον δρόμο, ανάσκελα και το μωρό από κάτω -είχαν βάλει ένα σεντόνι», αναφέρει ο πατέρας του άνδρα της 32χρονης.

Και προσθέτει: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της; Είχε προβλήματα υγείας η εγγονούλα μας αλλά το αγαπούσαμε, το θέλαμε το παιδί. Γιατί; Δεν μπορώ να το πιστέψω».