Προχώρησε η Λίβερπουλ στο Champions League, έξω ο Άγιαξ

Προχώρησε η Λίβερπουλ στο Champions League, έξω ο Άγιαξ

Κέρδισε στην Αυστρία 2-0 η Λίβερπουλ, Νάπολι-Γκενκ 4-0, Άγιαξ-Βαλένθια 0-1, Ίντερ-Μπαρτσελόνα 1-2, Λιόν-Ληψεία 2-2, Τσέλσι-Λιλ2-1, Μπενφίκα-Ζενίθ 3-0, Ντόρτμουντ-Σλάβια 2-1

Η βαθμολογία στον 6ο Όμιλο
1.Λίβερπουλ 13
2. Νάπολι 12
3. Σάλτσμπουργκ 7
4. Γκενκ 1

Βραδιά-θρίλερ, με ανατροπές, πολλά γκολ και εκπλήξεις συνέθεσαν το «πρώτο πιάτο» της 6ης (τελευταίας) αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Άλλα 4 «εισιτήρια» βρήκαν κάτοχο απόψε (10/12) και πλέον, οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι 14 και το βράδυ της Τετάρτης θα ολοκληρωθεί το παζλ των νοκ άουτ αγώνων με άλλες δύο ομάδες που θα προκύψουν.

Η Λιόν πήρε επική πρόκριση από τον 7ο όμιλο, παρά το 0-2 που βρέθηκε να χάνει στην έδρα της από την Λειψία και με το τελικό 2-2 πανηγύρισε την 2η θέση (πίσω από τους Γερμανούς).

Η Ίντερ «αυτοκτόνησε» στον 6ο όμιλο, καθώς ήθελε νίκη απέναντι στην «αδιάφορη» Μπαρτσελόνα, αλλά ηττήθηκε 1-2 στο Μιλάνο από τους Καταλανούς (δεν έπαιξε ο Μέσι) και η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που ακολούθησε την ομάδα του Βαλβέρδε στην επόμενη φάση, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Σλάβια Πράγας στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Το «μπαμ» έγινε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», όπου η Βαλένθια με τη νίκη επί του Αγιαξ (1-0) «πέταξε έξω» τους ημιφιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης από τη συνέχεια και με την Τσέλσι, που επιβλήθηκε με 2-1 στο Λονδίνο της Λιλ, πήραν τα δύο «εισιτήρια» για τηνν φάση των «16» (πρώτη η Βαλένθια, δεύτεροι οι «μπλε»).

Ίντερ, Μπενφίκα και Άγιαξ θα συνεχίσουν στο Europa League.

Τα φαβορί για την πρόκριση μετά την κλήρωση του 5ου ομίλου επιβεβαίωσαν πλήρως τον τίτλο τους. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ και η Νάπολι «σφράγισαν» απόψε (10/12) τα δύο «εισιτήρια» για την φάση των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης με τις νίκες τους επί των Σάλτσμπουργκ και Γκενκ αντίστοιχα.

Σε ένα ματς με «δαιμονισμένο» ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους να προηγηθούν, αλλά λίγο η αστοχία, λίγο το άγχος, δεν επέτρεψαν σε κάποια από τις δύο ομάδες να σκοράρουν. Σαλάχ και Αλεξάντερ Άρνολντ από μεριάς Λίβερπουλ και Χουάνγκ από μεριάς γηπεδούχων, σπατάλησαν σπουδαίες ευκαιρίες, με το ματς να είναι πάνω- κάτω.

Οι «κόκκινοι» επικράτησαν 2-0 στην Αυστρία και εκτός από την πρόκριση «κλείδωσαν» και την πρωτιά του γκρουπ (13 βαθμούς με 4 νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία), ενώ οι «παρτενοπέϊ» με τον Αρκάντιους Μίλικ να πετυχαίνει χατ τρικ στο πρώτο μέρος διέλυσαν τους πρωταθλητές Βελγίου με 4-0 (12 βαθμούς με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες). Βασικός σε ένα ακόμη ματς με την ομάδα του ιταλικού νότου ήταν ο Στέλιος Μανωλάς.

Παρά την ήττα της η Σάλτσμπουργκ πήρε την 3η θέση του ομίλου (7 βαθμούς) και θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ τελευταία κατετάγη η Γκενκ με μόλις μία ισοπαλία σε 6 αγώνες.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League έως τώρα είναι οι εξής: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λειψία, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Βαλένθια, Τσέλσι, Ντόρτμουντ και Λιόν.

πηγή: Ελεύθερος τύπος