Αμερικανική Πρεσβεία: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα τις γιορτές

Αμερικανική Πρεσβεία: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα τις γιορτές

Τον φόβο της για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων εξέφρασε η αμερικανική πρεσβεία.

Με σημερινή της ανακοίνωση η πρεσβεία αναφέρει πως κατά τη διάρκεια των εορτών τα μέτρα ασφάλειας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας συνεχιζόμενων απειλών από διεθνείς, όπως αναφέρει, τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένα άτομα.

Αν και η ανακοίνωση δεν αναφέρεται ευθέως σε εξτρεμιστές μουσουλμάνους, εντούτοις εκεί παραπέμπει, καθώς στο σχετικό κείμενο κάνει λόγο για «διεθνείς τρομοκράτες» ή άτομα που εμπνέονται από εξτρεμιστικές ιδεολογίες και στοχεύουν χριστουγεννιάτικες αγορές, όπως έχει γίνει στο παρελθόν σε πόλεις της Ευρώπης.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας:

«Τοποθεσία: Ελλάδα – Σε ολόκληρη τη χώρα

Γεγονός: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, κλαμπ, νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης δίνονται οδηγίες για τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβουν οι Αμερικανοί τουρίστες.

«Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.

Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.

Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.

Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος