Έχει και η βλακ friday τις ευθύνες της. Champions League: 4 χρόνια και 19 ματς χωρίς νίκη η Ελλάδα με 13-47 γκολ!

Έχει και η βλακ friday τις ευθύνες της. Champions League: 4 χρόνια και 19 ματς χωρίς νίκη η Ελλάδα με 13-47 γκολ!

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του 2-0 στο Λονδίνο και η Ελλάδα αγνοεί τη νίκη στο Champions League. Πότε ήταν η τελευταία φορά που προκρίθηκε στους «16» ελληνική ομάδα…

Το βαρέλι δεν έχει πάτο για την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εχουμε φτάσει στην 17η θέση του Ranking και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να βρεθούμε ακόμα πιο χαμηλά στο τέλος της σεζόν. Φέτος καταφέραμε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μην έχουμε καμία ομάδα στο Europa League (αποκλείστηκαν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης κι Ατρόμητος) και ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League.

Μια διοργάνωση όμως που αποτελεί ναρκοπέδιο για τις ελληνικές ομάδες. Ειτε γιατί δεν μπορούμε να προκριθούμε στους ομίλους (ΠΑΟΚ), είτε γιατί οι ομάδες που έχουμε σε αυτούς δεν μπορούν να νικήσουν (Ολυμπιακός, ΑΕΚ).

Μετά και το τέλος του 5ου αγώνα του Ολυμπιακού στο Champions League συμπληρώσαμε ως χώρα 4 χρόνια και 19 ματς χωρίς νίκη στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση! Και υπό άλλες συνθήκες δεν θα το κάναμε καν θέμα. Να απαιτούσαμε δηλαδή νίκη από τον Ολυμπιακό μέσα στο Λονδίνο κόντρα στην φιναλίστ του Champions League, Τότεναμ. Ομως οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 και τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε βαθμό.

Ολυμπιακός: Ο Μεριά στοίχισε (πιθανή) πρόκριση και 15 εκατομμύρια
Η τελευταία νίκη ελληνικής ομάδας στο Champions League ανήκει στον Ολυμπιακό. Ηταν στις 4 Νοεμβρίου του 2015, όταν οι «ερυθρόλευκοι» νικούσαν με 2-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Καραϊσκάκης». Τότε η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε κάνει διπλό στο Λονδίνο κόντρα στην Αρσεναλ (2-3) αλλά και διπλό στην Κροατία επί της Ντιναμό (0-1) ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στους «16» του Champions League.

Από εκείνη τη νίκη επί της Ντιναμό οι ελληνικές ομάδες έχουν:

Μπάγερν-Ολυμπιακός 4-0
Ολυμπιακός-Αρσεναλ 0-3
Την σεζόν 2016/17 δεν είχαμε καμία ομάδα στους ομίλους.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί από την Χάποελ Μπερ Σεεβά. Ο δευτεραθλητής ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί από τον Αγιαξ.

Την σεζόν 2017/18 είχαμε:

Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ 2-3
Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-0
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 3-1
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 0-0
Σπόρτινγκ-Ολυμπιακός 3-1
Ολυμπιακός-Γιουβέντους 0-2
Την σεζόν 2018/19 είχαμε:

Αγιαξ-ΑΕΚ 3-0
ΑΕΚ-Μπενφίκα 2-3
ΑΕΚ-Μπάγερν 0-2
Μπάγερν-ΑΕΚ 2-0
ΑΕΚ-Αγιαξ 0-2
Μπενφίκα-ΑΕΚ 1-0
Την σεζόν 2019/20 έχουμε:

Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2
Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1
Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3
Μπάγερν-Ολυμπιακός 2-0
Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2
Συνολικά λοιπόν μετράμε 17 ήττες και μόλις 2 ισοπαλίες (με Μπαρτσελόνα και Τότεναμ από τον Ολυμπιακό) 13-47 γκολ!

Εξι χρόνια από την τελευταία πρόκριση
Ακομα περισσότερα είναι τα χρόνια που έχουμε να δούμε ελληνική ομάδα στους «16» του Champions League. Φυσικά και ήταν ο Ολυμπιακός η τελευταία ομάδα που τα είχε καταφέρει. Ηταν την σεζόν 2013/14 όταν οι «ερυθρόλευκοι» του Μίτσελ είχαν συγκεντρώσει 10 βαθμούς σε όμιλο με Παρί, Μπενφίκα, Αντερλεχτ και είχαν περάσει ως δεύτεροι.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Τότε μάλιστα είχαν νικήσει με 2-0 την Γιουνάιτεντ στο πρώτο ματς αλλά αποκλείστηκαν στο Ολντ Τράφορντ μιας και οι Αγγλοι επικράτησαν με 3-0.