Η κακοκαιρία άφησε τα ίχνη της σε Αττική, Λαμία, πλημμύρισαν σπίτια

Η κακοκαιρία άφησε τα ίχνη της σε Αττική, Λαμία, πλημμύρισαν σπίτια

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, με έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές.

Οι ισχυρές τοπικά καταιγίδες, που έπληξαν τους νομούς Βοιωτίας και Αττικής, καθώς και την πόλη της Αθήνας τις απογευματινές ώρες σήμερα, προκάλεσαν περισσότερους από 1.200 κεραυνούς και σημαντικά ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Στην Παλλήνη έως τις 19:00 έπεσαν 47 χιλιοστά βροχής, ενώ στην Τανάγρα και στην Πετρούπολη 26 χιλιοστά.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν επίσης μεγάλο μέρος της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στη Χαλκιδική και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

keravnoi kakokairia

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr, οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις σήμερα υπήρξαν στη Θάσο όπου καταγράφηκαν 102 χιλιοστά βροχής και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου 92 χιλιοστά.

Κακοκαιρία και την Παρασκευή
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Συγκεκριμένα, Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Προβλήματα στη Λαμία λόγω της κακοκαιρίας -Πλημμύρισαν υπόγεια και σπίτια
Έντονη νεροποντή σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης λίγο μετά τις 20:00 και στην Λαμία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα.

Από τη βροχή, πλημμύρισαν υπόγεια,κατοικίες, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται στις επάλξεις, σύμφωνα με το lamianow.gr.

Σημειώνεται, πως ο Ξηριάς στο ύψος του Κενταύρου και στο πέρασμα για Ροδίτσα έχει κλείσει για την ασφάλεια των οδηγών.

Δείτε βίντεο από την βροχή στην Λαμία

https://www.youtube.com/watch?v=K-6eVeXSpVg

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων στην Λαμία και τις γύρω περιοχές.

Προβλήματα και στην Αττική από τη σφοδρή καταιγίδα
Η καταρρακτώδης βροχή που σημειώθηκε νωρίτερα, προκάλεσε προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας, αφού εκτός από το μποτιλιάρισμα στους δρόμους, διεκόπη η κυκλοφορίας λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης στην οδό Κυριαζή από τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισίας έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Τρύφωνος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος