Μάχη για την ζωή του δίνει ο Πέτρος Τατσόπουλος – Σε εξέλιξη δύσκολη χειρουργική επέμβαση

Μάχη για την ζωή του δίνει ο Πέτρος Τατσόπουλος – Σε εξέλιξη δύσκολη χειρουργική επέμβαση

Δύσκολες είναι οι ώρες για τον Πέτρο Τατσόπουλο ο οποίος δίνει μεγάλη μάχη στο χειρουργείο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και υποβάλλεται σε λεπτή χειρουργική επέμβαση καθώς διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και στην συνέχεια κατέρρευσε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής στον Alpha. Αμέσως η εκπομπή σταμάτησε και πήγαν σε διαφημίσεις ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Στο Ιπποκράτειο στο οποίο μεταφέρθηκε οι γιατροί του έκαναν στεφανιογραφία, η οποία έδειξε ότι τα αγγεία του είναι σε καλή κατάσταση και ως εκ τούτου δεν προκύπτει έμφραγμα. Ωστόσο, απεικονίστηκε διαχωρισμός της αορτής με την κατάσταση του να θεωρείται υπερεπέιγουσα.

Ο πρώην βουλευτής μιλούσε για το προσφυγικό στην εκπομπή Εκτός Γραμμής, του Alpha και αφού πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Βίτσας, λίγο πριν τις διαφημίσεις, ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει. Νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου σε ιατρικό ανακοινωθέν που θα εκδοθεί από το νοσοκομείο.

«Είχαμε τη λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου, είναι μαζί του ο γιατρός και για όσους ανησυχούν είναι καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Τάκης Χατζής.

Τι είναι το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής που υπέστη ο Πέτρος Τατσόπουλος
Πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση καρδιακής νόσου, η οποία χρήζει άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Γι’ αυτό και ο Πέτρος Τατσόπουλος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Μάλιστα, οι γιατροί σχολίαζαν ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσα στην ατυχία του ήταν «τυχερός που αυτό του συνέβη στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση και μεταφορά του στο νοσοκομείο». Είναι γνωστό, ότι το ανεύρυσμα διαγιγνώσκεται κατά κανόνα «τυχαία» στο πλαίσιο μαγνητικής/αξονικής τομογραφίας καθώς δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Γι’ αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μοιραία κατάληξη.

Πηγή: Ελεύθερος τύπος