Europa League: προκρίθηκε στα πλέι οφ η ΑΕΚ – 1-1 με την Κραϊόβα

Europa League: ΑΕΚ κέρδισε την Κραϊόβα 2-0 στην Ρουμανία, βαριά ήττα του Άρη

Πολύ πιο δύσκολα από το αναμενόμενο η ΑΕΚ προκρίθηκε στα play off του Europa League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κραϊόβα στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.

Έτσι, χάρη στη νίκη της 2-0 στο πρώτο ματς εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την Τραμπζονσπόρ (22/8 ΟΑΚΑ – 29/8 Τραπεζούντα). Το σκορ άνοιξε ο Πέτρος Μάνταλος στο 26΄ και ισοφάρισε ο Ιβάνοφ στο 63΄.

Τα λάθη και τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ δεν διορθώθηκαν ούτε στο β΄ ημίχρονο με αποτέλεσμα ο Καρντόσο να προχωρήσε νωρίς σε διπλή αλλαγή, πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας, ρίχνοντας στο ματς τους Σιμάο, Βέρντε.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δέχτηκε την ισοφάριση αμέσως μετά, στο 62΄ με κεφαλιά του Ιβάνοφ μετά από αδράνεια και των αμυντικών και του Μπάρκα. Στο τελευταίο ημίωρο μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν η Κραϊόβα, που «πατούσε» με άνεση στην περιοχή, αλλά εξακολουθούσε να χάνει «κραυγαλέες» ευκαιρίες, με κορυφαία την εξ επαφής κεφαλιά του Φόρτες στο 79΄. Η ΑΕΚ ήταν κάκιστη στο β΄ ημίχρονο και η εμφάνισή της δημιουργεί προβληματισμό ενόψει των play off αλλά και της έναρξης του πρωταθλήματος.

Κίτρινες: Κρίστιτσιτς, Μπάρκας, Σβάρνας, Βέρντε – Μιχάιλα, Ρομάν, Μπάνκου

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (83΄ Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς (58΄ Σιμάο), Μάνταλος, Ζεράλντες, Λιβάγια (58΄ Βέρντε), Ολιβέιρα

ΚΡΑΪΟΒΑ (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μάρτιτς, Μπάνκου, Άτσκα, Κέλιτς, Ματέιου, Τσικαλντάου, Ιβάνοφ (80΄ Κονσταντίν), Ρομάν (63΄ Φόρτες), Μπάρμπουτ, Μιχάιλα (55΄ Βαταγέλου)

Πηγή: Ελεύθερος τύπος

Μια ανάσα από μια επική ανατροπή έφτασε ο Άρης, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στη Νορβηγία, πετυχαίνοντας τρία γκολ στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (25′ Ματίγια, 37′ Δεληζήσης, 84′ Ντιγκινί), ωστόσο το τέρμα του Μπόλι στο 105′ ήταν αρκετό για να χαρίσει στη Μόλντε την πρόκριση στα Play Off του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν. Από ένα δοκάρι για τις δυο ομάδες σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση με 10 συνολικά κίτρινες κάρτες!

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ματίγια, Σούντγκρεν, Τζέιμς, Χουσάιν, Κόρχουτ, Χέσταντ.

Αρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Ροουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (78’ Γιουνές), Λάρσον (64’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε (102’ Τόνσο).

Μόλντε: Κράνιξ, Χάουγκεν (55’ Φόρεν), Γκαμπριέλσεν, Μπιόρνμπακ, Χάραλντσεϊντ, Άουρσνες, Χουσεΐν, Χέσταντ (99’ Κνούντζον), Ίκρεμ (75’ Έλινγκσεν), Ομοϊχουάνφο (88’ Μπολί), Τζέιμς.