ΝΒΑ: Τορόντο και Πόρτλαντ στους τελικούς

ΝΒΑ: Τορόντο και Πόρτλαντ στους τελικούς

Με ένα... τρελό buzzer beater του Λέοναρντ, το Τορόντο επιβλήθηκε της Φιλαντέλφεια με 92-90 και προκρίθηκε στους τελικούς της Ανατολής, ενώ στη Δύση, το Πόρτλαντ κατάφερε να λυγίσει το Ντένβερ και να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Η τύχη παίζει πάντα σημαντικό ρόλο και κρίνει μεγάλα ματς. Όπερ και εγένετο στον καθοριστικό αγώνα ανάμεσα στους Ράπτορς και στους 76ers, όπου με ένα απίστευτο και τυχερό τελευταίο σουτ του Λέοναρντ, οι Καναδοί επικράτησαν με 92-90 και θα αντιμετωπίσουν το Μιλγουόκι στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ (οι Μπακς έχουν το πλεονέκτημα έδρας).

Ο Καγουάι Λέοναρντ σε «νεκρό χρόνο» έκανε σουτ μαρκαρισμένος και από την γωνία, με το σώμα του να έχει αντίθετη φορά, ωστόσο η μπάλα του έκανε το χατίρι. Αφού αναπήδησε στην στεφάνη δύο φορές, κατέληξε στο καλάθι των Σίξερς και με αυτό τον τρόπο κρίθηκε ο αγώνας Νο 7 ανάμεσα στις δύο ομάδες (4-3 το Τορόντο).

Ο Λέοναρντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, με 41 πόντους και 8 ριμπάουντ, οι 15 εκ των οποίων στην 4η περίοδο!

Κι αν το buzzer-beater του ήταν τυχερό, τίποτα άλλο δεν ήρθε στην τύχη για τον Λέοναρντ, σε μία βραδιά όπου νίκησε μόνος του την Φιλαντέλφεια, σημειώνοντας 15 πόντους στην τέταρτη περίοδο!

Το... γύρισε από το -17 και προκρίθηκε

Μπορεί το Πόρτλαντ να βρέθηκε πίσω ακόμη και με 17 πόντους στην έδρα των Νάγκετς, ωστόσο, με έναν εκπληκτικό Σι Τζέι Μακόλουμ κατάφερε να «επιστρέψει» και να πάρει τη νίκη-πρόκριση με 100-96. Στους τελικούς της Δύσης οι Μπλέιζερς θα αντιμετωπίσουν το Γκόλντεν Στέιτ.

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (37 πόντοι, 9 ριμπάουντ) έβαλε την υπογραφή του στη πρόκριση της ομάδας του στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια!

Από τους ηττημένος ο Νίκολα Γιόκιτς με 29 πόντους και 13 ριμπάουντ, αλλά και 4 κοψίματα, ήταν με διαφορά ο κορυφαίος.

Πηγή: Ναυτεμπορική