Αθάνατη Λίβερπουλ, 4-0 στον τελικό! You'll Never Walk Alone

Αθάνατη Λίβερπουλ, 4-0 στον τελικό! You'll Never Walk Alone

Έπος στο Champions League, αλλά και στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έγραψε η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε ίσως τη μεγαλύτερη ανατροπή-πρόκριση στην Ιστορία της και μία από τις μεγαλύτερες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου».

Η «ξεγραμμένη» από πολλούς, Λίβερπουλ, μετά τη βαριά ήττα της στο «Νόου Καμπ» με 3-0 την περασμένη Τετάρτη, παρά τις σημαντικές απουσίες της (Σαλάχ, Φιρμίνο), κατάφερε να διαλύσει με 4-0 την Μπαρτσελόνα, η οποία ένα χρόνο μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Ρόμα στους προημιτελικούς (νίκησε 4-1 στην έδρα της κι έχασε με 3-0 στην Ιταλία) έζησε άλλη μία εφιαλτική βραδιά, που συνοδεύτηκε από έναν ακόμη ταπεινωτικό αποκλεισμό.

Για δεύτερη σερί σεζόν οι «κόκκινοι» του Κλοπ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League, όντας η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού της 1ης Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης. Και μπορεί πέρυσι να το έχασαν από τα τραγικά λάθη του Κάριους, ωστόσο, εφέτος έχουν τον Άλισον, που απόψε έδειξε γιατί θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο. Άσχετα με το ποια θα είναι η αντίπαλος των «κόκκινων» στον τελικό (Αγιαξ ή, Τότεναμ), μετά από αυτό που έγινε απόψε στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ δικαιωματικά θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο ενθουσιασμός των παικτών του Κλοπ, αλλά και η «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι των «κόκκινων», δεν προδίκαζαν με τίποτα αυτό που επακολούθησε. Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων από τον Οριγκί στο 7΄ (πρώτο του Βέλγου μετά τον Απρίλιο του 2016 και τρίτο ευρωπαϊκό με την φανέλα της Λίβερπουλ) μετά από λάθος του Άλμπα, δεν επηρέασε τους «μπλαουγκράνα», που στη συνέχεια ήταν εκείνοι που έχασαν τις μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση με τους Μέσι και Τζόρντι Άλμπα, τα σουτ των οποίων βρήκαν σε ετοιμότητα τον Άλισον.

Η «Μπαρτσα» έδειχνε να ελέγχει το ματς, αλλά η άμυνά της θύμιζε για μία ακόμη φορά…. παιδική χαρά. Όπως έκανε στο ξεκίνημα του ματς, έτσι και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, η Λίβερπουλ κατάφερε να αιφνιδιάσει την άμυνα των Καταλανών, μόνο που αυτή την φορά δεν πέτυχε ένα, αλλά δύο γκολ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

«Δράστης» η «χρυσή» αλλαγή του Κλοπ, Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος στο 54΄ «εκτέλεσε» με σουτ στην κίνηση τον Τερ Στέγκεν και δύο λεπτά μετά από σέντρα του Σακίρι με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 3-0 μέσα έξαλλους πανηγυρισμούς εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και στις εξέδρες.

Ο ρυθμός του αγώνα «πάγωσε» για λίγο, ο Άλισον έσωσε για μία ακόμη φορά την Λίβερπουλ σε σουτ των Σουάρες και Μέσι, ωστόσο, στο 79΄ ο Οριγκί «υπέγραψε» την πρόκριση. Το γκολ του Βέλγου από την έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Αρνολντ, που «έπιασε στον ύπνο» την άμυνα των Καταλανών (κοιταζόντουσαν μεταξύ τους) έμελλε να κρίνει τη ρεβάνς του πρώτου χρονικά ημιτελικού. Μέσι και Σουάρες δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβαινε, ωστόσο, η Λίβερπουλ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι για αυτή την ομάδα τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Διαιτητής: Τσινεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Φαμπίνιο, Μάτιπ – Μπουσκέτς, Σεμέδο

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Μανέ, Χέντερσον, Σακίρι, Ρόμπερτσον (46΄ Βαϊνάλντουμ), Οριγκί (85΄ Γκόμεζ), Μάτιπ, Αλεξάντερ-Αρνολντ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς (80΄ Μάλκομ), Μπουσκέτς, Κουτίνιο (60΄ Σεμέδο), Σουάρες, Μέσι, Λανγκλέ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Τζόρντι Άλμπα, Βιδάλ (75΄ Αρτούρ).

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

51 χρόνια πριν Νο 1 στην Αγγλία το τραγούδι που έγινε σύνθημα για την Liverpool

και άλλους συλλόγους. Οι Gerry and The Pacemakers που το 1963 ήταν
οι μεγάλοι αντίπαλοι, αλλά και φίλοι των Beatles έφερναν στην επικαιρότητα
αυτό το καταπληκτικό τραγούδι από το μιούζικαλ Carousel της δεκαετίας του '40
https://www.youtube.com/watch?v=MURCm0WASIY
https://www.youtube.com/watch?v=OV5_LQArLa0