Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Ο γνωστός ηθοποιός είχε πολύχρονη θητεία στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Ηταν επί χρόνια στέλεχος του Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ είχε συνεργαστεί και με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Στην τηλεόραση, ο κόσμος τον είχε αγαπήσει μέσα από το σίριαλ του MEGA «Εμείς κι εμείς».

Έχασε τη ζωή του νικημένος απ’ τον καρκίνο. Και εκείνος. Ο λόγος για τον, πάντα χαμηλών τόνων, ηθοποιό -κυρίως του ΚΘΒΕ- Τάσο Πεζιρκιανίδη, που έφυγε έπειτα από μάχη με τη μάστιγα πριν από μερικές ώρες. Μετά από τον άνισο αγώνα που έδινε ενάντια στη νόσο εδώ και καιρό.
Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου. Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.

Yπήρξε επί μακρόν στέλεχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενώ στο παλμαρέ του, μεταξύ άλλων, είχε τις παραστάσεις Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα. Ακόμα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά. Θεατράνθρωπος φύσει και θέσει, έπαιξε και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.