Europa League: Ιστορική πρόκριση η Αϊντραχτ – Ματσάρα στο Τσέλσι – Σλάβια Πράγας

Europa League: Ιστορική πρόκριση η Αϊντραχτ – Ματσάρα στο Τσέλσι – Σλάβια Πράγας

Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης αποδείχθηκε «πολύ σκληρή για να πεθάνει». Με 10 παίκτες στο «Ντα Λουζ» από πολύ νωρίς κατάφερε να πετύχει 2 γκολ (4-2) και απόψε (18/04) με άλλα τόσα να πάρει μία ιστορική πρόκριση στους ημιτελικούς του Europa League.

Οι «Αετοί» παρά το καλό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν τα κατάφεραν απέναντι στην ψυχωμένη Αϊντραχτ που παίζοντας ψύχραιμα και με μεγάλη υπομονή έφτασε στο σκορ που ήθελε και πανηγύρισε δικαιολογημένα στο φινάλε. Ο Ανδρέας Σάμαρης, όπως και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα των Πορτογάλων, με τον πρώτο να παραχωρεί την θέση του στον Πίτσι στο 70ό λεπτό.

Η ετοιμότητα του Τσεχ στις ευκαιρίες που δημιούργησε στο ξεκίνημα του αγώνα η Νάπολι με τους Καγεχόν και Μίλιτς, έδωσε την ευκαιρία στην Άρσεναλ να βρει το γκολ που έψαχνε στο «Σαν Πάολο» και να προκριθεί εύκολα στους ημιτελικούς του Europa League.

Μετά το 2-0 στο Λονδίνο η ομάδα του Ουνάι Έμερι νίκησε και επί ιταλικού εδάφους τους «παρτενοπέι» με 1-0 και, πλέον, με την Τσέλσι είναι τα μεγάλα φαβορί για να «συναντηθούν» στον τελικό της διοργάνωσης. Βασικός σε ένα ακόμη ματς με τους «κανονιέρηδες» ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Αξιοπρεπέστατο αποκλεισμό γνώρισε η Σλάβια Πράγας από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Αν και αρχικά φάνηκε πως οι Λονδρέζοι θα έκαναν «περίπατο», τελικά επικράτησαν με 4-3 των Τσέχων και με την 11η νίκη τους στη διοργάνωση διατήρησαν παράλληλα και το αήττητο (έχουν και μία ισοπαλία). Πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι «μπλε» είχαν πετύχει 4 γκολ (έχουν σκοράρει σε όλα τα ματς που έδωσαν έως τώρα στη διοργάνωση), αλλά στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μη έχοντας τίποτα να χάσουν πέτυχαν άλλα δύο γκολ, ωστόσο, στάθηκε αδύνατο να φτάσουν στην μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών. Ο Ζιρού με το τέρμα που πέτυχε έφτασε τα 10 στην τρέχουσα περίοδο στο Europa League.

Το 3-1 στο πρώτο ματς με την Βιγιαρεάλ δεν άφηνε καμία αμφιβολία για το ποια ομάδα θα συνέχιζε στο Europa League. Η Βαλένθια με το «παρθενικό» γκολ του Λάτο με τις «νυχτερίδες» και του Παρέχο στο β΄ μέρος επιβλήθηκε στο «Μεστάγια» με 2-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς, όπου θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο απέναντι στην Άρσεναλ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς των προημιτελικών του Europa League

Νάπολι (Ιταλία)-Aρσεναλ (Αγγλία) 0-1

(36΄ Λακαζέτ)

Α΄αγ. 0-2: Προκρίθηκε η Άρσεναλ με συνολικό σκορ 3-0

Βαλένθια (Ισπανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 2-0

(13΄ Λάτο, 54΄ Παρέχο)

Α΄αγ. 3-1: Προκρίθηκε η Βαλένθια με συνολικό σκορ 5-1

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 2-0

(37΄ Κόστιτς, 67΄ Ρόντε)

Α΄αγ. 2-4: Προκρίθηκε η Αϊντραχτ με συνολικό σκορ 4-4

Τσέλσι (Αγγλία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 4-3

(5΄,27΄ Πέδρο, 10΄αυτ. Ντέλι, 17΄ Ζιρού – 26΄ Σούτσεκ, 51΄,55΄ Σέβτσικ)

Α΄αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Τσέλσι με συνολικό σκορ 5-3

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Άρσεναλ (Αγγλία) – Βαλένθια (Ισπανία)

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) – Τσέλσι (Αγγλία)

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος