«Pigcasso»: Το ταλαντούχο γουρούνι που πουλάει πίνακες για χιλιάδες δολάρια!

Οι πωλήσεις των έργων της πλέον αγγίζουν τα 4.000 δολάρια και τα έσοδα διατίθενται σε πρότζεκτ για την ευημερία των ζώων.

Ένα γουρούνι, το οποίο σώθηκε από το σφαγείο, ανακάλυψε ότι έχει μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική, αφού οι θαυμαστές του πληρώνουν αδρά για ένα έργο του.

painting pig

Ο θηλυκός χοίρος μάλιστα έχει ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο όνομα, αφού τον αποκαλούν «Pigcasso», με συνθετικά τη λέξη Pig, δηλαδή γουρούνι, και το τελικό casso, προφανώς από τον Pablo Picasso.

Όταν ήταν ακόμα πολύ νέα η Pigcasso σώθηκε από το σφαγείο το 2016 και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε καταφύγιο ζώων στο Franschhoek της Νοτίου Αφρικής.

Εκεί οι νέοι ιδιοκτήτες της ανακάλυψαν το πάθος την για τη ζωγραφική, καθώς φάνηκε να χρησιμοποιεί περίτεχνα το πινέλο και τις μπογιές.

pigcasso gourouni 500

Η Τζόαν Λέφσον, στην οποία ανήκει το καταφύγιο, ισχυρίζεται ότι η ζωγραφική ξεκίνησε ως ένα μέσο για τις ελεύθερες ώρες του γουρουνιού, όταν είχε πρωτοέλθει στο καινούριο της σπίτι. «Τα γουρούνια είναι πολύ έξυπνα ζώα και έτσι όταν έφερα την Pigcasso εδώ στον αχυρώνα σκέφτηκα πως να την διασκεδάσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Δοκιμάσαμε μπάλες ποδοσφαίρου, ράγκμπι και φυσικά υπήρχαν μερικά πινέλα τριγύρω, επειδή ο αχυρώνας ήταν φρεσκοβαμμένος. Ουσιαστικά έτρωγε ή κατέστρεφε οτιδήποτε εκτός από τα πινέλα. Τα αγαπούσε τόσο πολύ».

Οι πωλήσεις των έργων της πλέον αγγίζουν τα 4.000 δολάρια και τα έσοδα διατίθενται σε πρότζεκτ για την ευημερία των ζώων. Μάλιστα ένας από τους πίνακές της χρησιμοποιήθηκε από την γνωστή ελβετική εταιρεία ρολογιών Swatch, η οποία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Pigcasso τον Φεβρουάριο.

2019 03 12T121609Z 90703822 RC1EE0E57670 RTRMADP 3 SAFRICA PIGCASSO

Πηγή: Ελεύθερος τύπος