«Πάγωσε» στο Κίεβο ο Ολυμπιακός

«Πάγωσε» στο Κίεβο ο Ολυμπιακός

Εκτός Ευρώπης έμεινε ο Ολυμπιακός, μετά την αποψινή του ήττα με 1-0 από την Ντιναμό Κιέβου, στη ρεβάνς του 2-2 του πρώτου αγώνα των «32» του Europa League στο Καραϊσκάκη.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι με βάση την εικόνα των ομάδων στα δύο ματς που έδωσαν ότι σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση πρόκριση για τους «ερυθρόλευκους» χάθηκε την περασμένη Πέμπτη (14/02) επί ελληνικού εδάφους.

Οι Ουκρανοί με τον... αέρα των δύο τερμάτων που πέτυχαν είχαν από την αρχή το προβάδισμα κι από τη στιγμή που κατάφεραν να προηγηθούν τα πάντα έγιναν πιο εύκολα. Ευτύχησαν να έχουν και σε μεγάλη βραδιά τον τερματοφύλακά τους, Μπόικο, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις στο β΄ μέρος έκανε σωτήριες επεμβάσεις σε σουτ των Μασούρα, Χασάν και Γκερέρο.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από μία ομάδα που δεν ήταν καλύτερή του. Έχασε την ευκαιρία να νικήσει στην έδρα του και στην πρώτη επίσκεψη της Ντιναμό στην μεγάλη περιοχή του είδε τον Σολ στο 32΄ να «εκτελεί» τον Σα.

Μέχρι τότε το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς είχε φέρει το ματς στα... μέτρα του και μπορεί να μην είχε ευκαιρίες, αλλά από την άλλη δεν κινδύνεψε ούτε μία φορά μέχρι την φάση που οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι Πειραιώτες γέμισαν με άγχος, δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και στάθηκαν τυχεροί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Σολ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο τετ-α-τετ που είχε με τον Σα (ο Πορτογάλος έκανε σπουδαία επέμβαση).

Η εικόνα του ματς δεν είχε μεγάλη διαφορά στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση, προσπάθησε για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά μέχρι το 70ό λεπτό δεν ήταν καθόλου απειλητικός για την εστία του Μπόικο.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν ρίσκαραν. Περίμεναν κάτω από τη μεσαία γραμμή τους «ερυθρόλευκους» και ήταν προφανές ότι ήθελαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Δεν βρήκαν πάντως διαδρόμους για να το κάνουν...

Η είσοδος του Μασούρα στο ξεκίνημα του β΄ μέρους έδωσε μεγαλύτερη επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό. Ο νεαρός επιθετικός απείλησε στο 51΄ με κεφαλιά και στο 64΄ με τον «κεραυνό» που εξαπέλυσε κι ανάγκασε τον Μπόικο σε φανταστική απόκρουση.

Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα για τους Πειραιώτες ήρθε στο 74΄. Από ενέργεια και πάσα του Μασούρα, ο Χασάν πλάσαρε από την μικρή περιοχή, ωστόσο το 1-1 δεν έγινε μετά την τεράστια επέμβαση του Μπόικο.

Στο 87΄ και πάλι ο γκολκίπερ της Ντιναμό είπε «όχι» στον Γκερέρο, στην τελευταία φάση του αγώνα

Πηγή: Ναυτεμπορική