Μισέλ Ομπάμα: H γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί

Μισέλ Ομπάμα: H γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί

Μια πρώην πρώτη κυρία παραγκώνισε μια άλλη: η Μισέλ Ομπάμα έριξε από το βάθρο της τη Χίλαρι Κλίντον, μετά από 17 χρόνια "βασιλείας" της τελευταίας, και έγινε η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup.

Η Μισέλ δεν βρίσκεται μόνη στην κορυφή: Ο σύζυγός της, ο Μπαράκ Ομπάμα, παραμένει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά στον "θρόνο" του, μπροστά και από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που, για τέταρτη χρονιά, περιορίστηκε και πάλι στη δεύτερη θέση.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργείται κάθε χρόνο από το 1946 (εκτός από το 1976). Για το 2018 ρωτήθηκαν 1.025 Αμερικανοί πολίτες, στο διάστημα από τις 3 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Η Μισέλ Ομπάμα, που αυτήν την περίοδο κάνει παγκόσμια περιοδεία για να προωθήσει τα απομνημονεύματά της, συγκέντρωσε ποσοστό 15%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η παρουσιάστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας Όπρα Γουίνφρεϊ, με 5% ενώ την τρίτη μοιράζονται, με 4% και οι δύο, η Χίλαρι Κλίντον και η νυν πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ. Στην πέμπτη και την έκτη θέση βρέθηκαν αντίστοιχα η βασίλισσα Ελισάβετ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Η Χίλαρι Κλίντον έχει βρεθεί στην πρώτη θέση συνολικά 22 φορές - τα 17 τελευταία χρόνια επικρατούσε συνεχώς όλων των "αντιπάλων" της.

Όσον αφορά στους άνδρες, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε ποσοστό 19%, ο Τραμπ 13% και τρίτοι, με ποσοστό 2%, βρέθηκαν ο πρωήν πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους και ο πάπας Φραγκίσκος.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση καλούνται να κατονομάσουν τον άνδρα και τη γυναίκα (όχι κατ' ανάγκην Αμερικανούς) που θαυμάζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ