'ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ' ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

'ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ' ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στο πλαισιο του εκπαιδευτικου προγραμματος του ΜΜΣΤ
ενα ντοκυμανταιρ για την χριστουγεννιατικη Νεα Υορκη θα παρουσιασει την Τεταρτη 19 Δεκεμβριου,ωρα 6μμ, στο Μακεδονικο Μουσειο ΣυγχρονηςΤεχνης(εντος ΔΕΘ),με ελευθερη εισοδο για το κοινο, ο δημοσιογραφος Λευτερης Κογκαλιδης.

Το ‘“Χριστουγεννα στη Νεα Υορκη” ειναι μια μοναδικη εορταστικη εμπειρια στην χιονισμενη πολη,που δεν κοιμαται ποτε,με ξεναγηση στα πιο διασημα αξιοθεατα,μνημεια,δρομους,παρκα,βιτρινες μεγαλων καταστηματων,κλπ ενω ακουγονται 27 παραδοσιακα και συγχρονα χριστουγεννιατικα τραγουδια απο
ορχηστρες και χορωδιες ,οπως Joy to the world/Deck the halls/We wish you a merry Christmas/Silent night/Jingle bells/March of the wooden soldiers/Greensleeves/Carol of the bells,κ.α.Διαρκεια 91 λεπτα.

Το προγραμμα αρχιζει με την ενοτητα 'μουσικα ορντερβ'.

ΣΑΡΛ ΑΖΝΑΒΟΥΡ ΣΤΙΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Την Τεταρτη 16 Ιανουαριου,6μμ,υπο την αιγιδα της Αρμενικης Κοινοτητας της Θεσσαλονικης,παντα με ελευθερη εισοδο, θα παρουσιαστει μια συναυλια του εκλιποντος κορυφαιου Γαλλου τραγουδιστη(με καταγωγη απο την Αρμενια,και εθνικου ευεργευτη της Αρμενιας),Σαρλ Αζναβουρ στο Palais Des Congres το 1998.

Οι γονεις του Αζναβουρ για να γλυτωσουν απο την γενοκτονια των Τουρκων,φευγοντας απο την πατριδα τους εφθασαν στη Θεσσαλονικη.Εγκατασταθηκαν στην περιοχη της Χαριλαου.Ο Σαρλ γεννηθηκε αργοτερα στο Παρισι αλλα θυμαται ως το τελος του, τις τρυφερες ιστοριες των γονεων του για την Θεσσαλονικη που τους αγκαλιασε και τους εκανε να νιωθουν ασφαλεις και να βλεπουν με αισιοδοξια το μελλον .

*Στο ισογειο του μουσειου λειτουργει καφε-μπαρ με χαμηλες τιμες.
*Τα ΙΧ μπορουν να εισερχονται ελευθερα-την ημερα της εκδηλωσης- στον χωρο της ΔΕΘ μονο απο την πυλη εμποριου(απεντι απο το ΑΠΘ)και να σταθμευουν στον χωρο γυρω απο το Μουσειο η γυρω απο τον πυργο του ΟΤΕ.