Άρης-Παναθηναϊκός 1-1, νίκησε η ΑΕΚ

Άρης-Παναθηναϊκός 1-1, νίκησε η ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός με Έλληνα διαιτητή εκτός έδρας είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει αφού έχει μεταχείριση ομάδας που προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, όταν ακόμα και ο Άρης που ανέβηκε χθες από την 5η εθνική κερδίζει δύο πέναλτι, τότε άστα.

Είναι ζήτημα αν σε όλη την ιστορία του ο Άρης έχει κερδίσει ποτέ δύο πέναλτι σε βάρος Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός στο Ελληνικό πρωτάθλημα ίσως να έχουν σφυριχτεί σε βάρος του 2 πέναλτι σε ένα αγώνα, άντε να έχει γίνει 1-2 φορές. Ο Ολυμπιακός, μάλλον ποτέ, τουλάχιστον με Έλληνες διαιτητές βέβαια, γιατί με ξένους μπορεί.

ΚΖ

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Αρη και τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 12η αγωνιστική της Super League. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δυο πέναλτι. Το πρώτο υπέρ του Αρη στο 14' με εκτελεστή τον Χαμζά Γιουνές και το δεύτερο, που ήταν και το γκολ της ισοφάρισης, στο 90+2' με εύστοχο κτύπημα του Χατζηγιοβάννη. Νωρίτερα, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Αρης έχασε πέναλτι με τον Γκάμα, που απέκρουσε ο Διούδης. Στο 84' ο Αρης είχε δοκάρι με προβολή του Βέλεθ, ενώ στο 89' ο Παναθηναϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μακέντα.

Την πρώτη της νίκη στη Super League μετά από τις 28 Οκτωβρίου πέτυχε η ΑΕΚ, επικρατώντας 2-0 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Βαθιά «ανάσα» μετά από πέντε διαδοχικές αποτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που έφτασε στην επικράτηση χάρη στα γκολ του Πόνσε στο 8ο και του Λιβάγια στο 90ο λεπτό.

Με αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του, ώστε να ξαναβρεί την «ζωντάνια» της. Εκτός έμεινε ο Μάρκο Λιβάγια, στην ενδεκάδα βρήκε ξανά θέση ο Κλωναρίδης, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος μετατοπίστηκε σε ρόλο επιτελικού χαφ.

Το σκορ άνοιξε με ένα γρήγορο (και αρκετά τυχερό) γκολ. Από προσπάθεια του Μπογέ και κόντρες στα πόδια των παικτών της Ξάνθης, η μπάλα στρώθηκε στον Πόνσε, ακριβώς μπροστά στο τέρμα του Ζίβκοβιτς και ο Αργεντινός δεν είχε πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα στο 8΄.

Η ΑΕΚ έβγαλε διάθεση σε κάποια διαστήματα του α΄ ημιχρόνου, είχε και αρκετές εύστοχες προσπάθειες, όχι όμως ιδιαίτερα επικίνδυνες για έναν γκολκίπερ σαν τον Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη έπαιξε υπερβολικά συντηρητικά και περίμενε την ευκαιρία της. Αυτή δημιουργήθηκε στο 60΄ με έξοχη προσπάθεια του Κασάδο, ο οποίος πέρασε την μπάλα στον Μπρίτο, τετ α τετ με τον Μπάρκα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ενωσης απέκρουσε.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 68΄ με εντυπωσιακό βολ πλανέ του Λιβάγια που «έβγαλε» ο Ζίβκοβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κροάτης με «οβίδα» έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Γενικά η είσοδος του Λιβάγια έκανε την ΑΕΚ να... θυμίζει ομάδα «προ κρίσης», αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η παρουσία του, όταν φυσικά βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ράσταβατς πήρε τη λογική απόφαση να τα παίξει «όλα για όλα» δίνοντας εντολή στους παίκτες του να ανεβούν ψηλά και να πιέσουν. Οι πρωταθλητές διαχειρίστηκαν ικανοποιητικά το προβάδισμά τους και στο 90΄ ο Λιβάγια με εξαιρετική προσπάθεια έδωσε τέλος στην αγωνία λίγα λεπτά νωρίτερα.

Λιγότεροι από 8.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ, σε μια παγωμένη βραδιά, είδαν το ματς να κρίνεται από το 6ο γκολ του Πόνσε στο πρωτάθλημα και ακόμα ένα του Κροάτη, που θύμισε τον περσινό παίκτη, ο οποίος οδήγησε την ΑΕΚ στη δόξα.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Κίτρινες: Κοβάτσεβιτς, Κασάδο

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Άλεφ, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης (78΄ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ (65΄ Λιβάγια), Πόνσε (84΄ Γιακουμάκης)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς (81΄ Μελιόπουλος), Καμαρά, Ντουρίσκοβιτς, Καντά (51΄ Μπρίτο), Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ (72΄ Κάστρο).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.youtube.com/watch?v=IMObOA0HQuc