Η απίστευτη περιπέτεια ενός 19χρονου από την Ινδονησία που έζησε 49 μέρες στη θάλασσα

Η απίστευτη περιπέτεια ενός 19χρονου από την Ινδονησία που έζησε 49 μέρες στη θάλασσα

Μια απίστευτη ναυτική περιπέτεια έζησε ένας 19χρονος από την Ινδονησία, ο οποίος κατάφερε να επιζήσει επί 49 ημέρες μόνος του, στη θάλασσα, πάνω σε μια πλωτή, ξύλινη, καλύβα ψαρέματος.

Ο 19χρονος Aldi Novel Adilang από το Σουλαουέζι άναβε τις λάμπες της πλωτής καλύβας, που λειτουργεί ως «παγίδα» ψαριών και δεν διαθέτει κουμπιά ή μηχανή. Ήταν μια δουλειά που, σύμφωνα με τον πατέρα του, έκανε από τα 16 του.

Κάθε εβδομάδα, κάποιος εργαζόμενος από την εταιρεία που εργαζόταν, πήγαινε για να μαζέψει τα ψάρια που είχαν αλιευτεί και να του άφηνε φαγητό νερό και καύσιμα.

Στα μέσα Ιουλίου, ο νεαρός πήγε να αλλάξει τις λάμπες, όμως οι άνεμοι έσπασαν τα σκοινιά και παρέσυραν το σκάφος με αποτέλεσμα ο 19χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται πάνω στο ακυβέρνητο αλιευτικό. Έχοντας προμήθειες που θα του έφταναν μόνο για λίγες μέρες, επέζησε ψαρεύοντας ψάρια και μαγειρεύοντάς τα στο πλωτό, ανάβοντας φωτιά από τα ξύλα του. Όσον αφορά στο νερό, έπινε θαλασσινό αφού πρώτα το στράγγιζε στα ρούχα του για να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την περιεκτικότητα στο αλάτι.

Για 49 μέρες περιπλανιόταν στην θάλασσα ώσπου κατέληξε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, από τις ακτές της Ινδονησίας κοντά στο Γκουάμ, όταν τον εντόπισε τυχαία ένα πλοίο από τον Παναμά και ειδοποίησε την ακτοφυλακή.

«Κάθε φορά που έβλεπε ένα μεγάλο πλοίο, του αναπτερωνόταν το ηθικό, αλλά περισσότερα από 10 πλοία τον προσπέρασαν, χωρίς να τον δει κανένας και να σταματήσει», δήλωσε ένας Ινδονήσιος διπλωμάτης στη Jakarta Post.

Ο νεαρός, στις 8 Σεπτεμβρίου επέστρεψε στο σπίτι του, συνοδευόμενος από προξενικούς υπαλλήλους.

Πηγή: cnn.gr