Ήττα του ΠΑΟΚ από την Chelsea

Ήττα του ΠΑΟΚ από την Chelsea

Καλύτερη και στα δυο ημίχρονα η Τσέλσι νίκησε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με 0-1 έχοντας πλήρη κυριαρχία και κατοχή της μπάλας στην μεγάλη διάρκεια του αγώνα, που έγινε στο κατάμεστο γήπεδο της Θεσσαλονίκης.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 7' από τον Γουϊλιαν αλλά οι Αγγλοι ήταν αυτοί που έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες φανερώνοντας μια εμφανή ανωτερότητα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο τελευταίο 20λεπτο για το γκολ της ισοφάρισης χωρίς να το πετύχει. Λίγο πριν την λήξη αποχώρησε τραυματίας στην ωμοπλάτη ο Πέδρο.

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αντίπαλος των Τσέλσι και ΠΑΟΚ στο 12ο όμιλο του Europa League, έφυγε νικήτρια με 2-0 από την έδρα της Βίντι («Groupama Arena») και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τους «μπλε» (0-1) απόκτησε προβάδισμα για την προνομιούχο πρώτη δυάδα του γκρουπ. Οι Λευκορώσοι, που θα αντιμετωπίσουν τον Κυπελλούχο Ελλάδας στο Μπορίσοφ στις 4 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Οι παίκτες του Μπάγκα άνοιξαν το σκορ στο 27΄ με τον Τουομίνεν και διπλασίασαν με τον Φιλιπένκο στο 85΄.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαντς Κρίστοφερ-Κριστόφερσεν (Δανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+5 Φιλίποβιτς (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στοπιρά, Μιλάνοφ - Μιλούνοβιτς, Φιλίποβιτς, Σερμπίτσκι

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Τούιβελ, Φιόλα (64΄ Χότζιτς), Γιούχαζ, Βινίσιους, Στοπιρά, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ (78΄ Μπέρεζ), Κόβατς, Στσέποβιτς, Μιλάνοφ (76΄ Χάνγκια).

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (Αλεξέι Μπάγκα): Σερμπίτσκι, Φιλίποβιτς, Φιλιπένκο, Μιλούνοβιτς, Πολιάκοφ, Ντράγκουν, Γιαμπλόνσκι, Μπάγκα, Στάσεβιτς (88΄ Βολόντκο), Τουομίνεν (61΄ Σκάβις), Ίβανιτς (67΄ Γκόρντεϊτσουκ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ