«Τέλος» ο Μπάγεβιτς

Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην Ιστορία της ΑΕΚ κλείνει οριστικά σήμερα.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή την οποία κατείχε από το 2013, λέγοντας «αντίο» που αυτή τη φορά είναι οριστικό. Ο Ντούσκο θα παραμείνει εσαεί μέλος της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας, αλλά παύει πλέον να έχει θεσμικό ρόλο μετά από πορεία που εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες!

Ένας από τους λίγους σε παγκόσμιο επίπεδο που έχει κατακτήσει με την ίδια ομάδα πρωτάθλημα και κύπελλο ως παίκτης (1978, 1979), ως προπονητής (δεκαετία 1980, 1990) και ως διοικητικός παράγοντας (2016, 2018).

Είχε λάβει την απόφαση να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους εδώ και αρκετές ημέρες, περίμενε όμως να ολοκληρωθεί και ο κύκλος των προκριματικών του Champions League, για να μην επηρεάσει στο ελάχιστο την ομάδα της καρδιάς του.

Στα 70 του χρόνια ο Μπάγεβιτς αποτελεί πλέον παρελθόν από την καθημερινότητα της ΠΑΕ, όχι όμως και από την ΑΕΚ αφού είναι ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας της.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, την οποία κατείχε από το καλοκαίρι του 2013, όταν και ξεκίνησε η συνολική προσπάθεια ανασυγκρότησης της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα.

Πέραν του ότι αποτελεί διαχρονικά μία από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες στην 94χρονη ιστορία της ομάδας μας, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής με τρεις διαφορετικές ιδιότητες, αυτή του ποδοσφαιριστή, του προπονητή αλλά και του εκτελεστικού διευθυντή, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υπήρξε καθοριστικός παράγοντας της αναγέννησης του συλλόγου και εκ των εμπνευστών του πενταετούς πρότζεκτ, το οποίο έφερε και πάλι την ΑΕΚ από την Γ’ Εθνική στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται απόλυτα την απόφαση του Ντούσαν Μπάγεβιτς να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Θα αποτελεί, άλλωστε, για πάντα από τα πλέον επίτιμα μέλη της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας.

Ντούσκο, σε ευχαριστούμε για όλα!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ