«Τι άλλο να περιμένω. Το μετάλλιο ήταν πολύ κοντά, αλλά δεν είμαι άπληστη. Ήθελα εδώ και καιρό το "57" και δεν έκανα απλά 57.99 αλλά 57.67, ένας πολύ καλός χρόνος που όσο και να τον περιμένεις δεν μπορείς να το πιστέψεις όταν έρχεται».
Η Αννα Ντουντουνάκη εμφανίστηκε δακρυσμένη από χαρά μετά την εκπληκτική κούρσα της στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. «Άγγιξε» το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο έχασε στην... ανάσα από την ιταλίδα Ντι Λίντο (57.58), η οποία νίκησε στο νήμα και την (4η) συμπατριώτισσά της Μπιάνκι (57.62). Όμως όχι απλά συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (που ήταν 58.25), αλλά έγινε και η πρώτη Ελληνίδα που κατεβαίνει από τα 58 δευτερόλεπτα!
«Πραγματικά τον ήθελα αυτό το χρόνο εδώ και καιρό. Χαίρομαι τόσο πολύ που βγήκε. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον προπονητή μου τον Τάσο Καράμπελα και τον γυμναστή μου τον κο Λάζαρο, τους προπονητές που είναι εδώ και με βοήθησαν και ελπίζω να έχω ανάλογη συνέχεια» τόνισε η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια, που αποκάλυψε ότι το πρώτο τηλέφωνο που πήρε ήταν: «Του προπονητή μου, το περιμέναμε αυτό τόσο καιρό, ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελα όταν ήρθα εδώ. Πλέον έχω ένα 200άρι και ένα 50άρι ακόμα να κολυμπήσω εδώ στο Ευρωπαϊκό και θα δώσω και εκεί τον καλύτερό μου εαυτό».
ΧΡΗΣΤΟΥ: «ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ»
«Ήταν μια δύσκολη κούρσα, με ένα λάθος στην εκκίνηση που μου στοίχισε το ρεκόρ μου. Βέβαια ο αγώνας ήταν πολύ γρήγορος, αλλά μετά το λάθος ουσιαστικά για μένα δεν είχε σημασία».
Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε στην 7η θέση στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο, με χρόνο 25.14, αλλά ο ίδιος ήταν στενοχωρημένος από το λάθος που έκανε στην εκκίνηση και που δεν του επέτρεψε να καταρρίψει το προσωπικό του ρεκόρ (24.88), κάτι που αν το πετύχαινε θα έμπαινε στην πεντάδα, ενώ θα διεκδικούσε και το χάλκινο μετάλλιο (24.64 έκανε ο Ιρλανδός Ράιαν που πήρε την 3η θέση).
«Δεν πειράζει, ό,τι έγινε έγινε, τώρα συνεχίζουμε. Αύριο έχουμε τα 100 ύπτιο και εκεί ο ίδιος στόχος, να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Είδα και την κούρσα της Αννας, συγχαρητήρια, ήταν πολύ καλή και της αξίζουν πολλά μπράβο» κατέληξε ο Ελληνας πρωταθλητής, στην κούρσα του οποίου ο Ρώσος Κλιμέντ Κολέσνικοφ έκανε μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ (και φυσικά παράλληλα Ευρώπης) κολυμπώντας τα 50 μέτρα σε 24.00, καταρρίπτοντας τα 24.04 του Βρετανού Λίαμ Τάνκοκ που κρατούσε από τις 2 Αυγούστου του 2009 στη Ρώμη.
«Είμαι ενθουσιασμένος, αν και να σας πω την αλήθεια δεν σκεφτόμουν το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά προσπαθούσα να συγκεντρωθώ για να κολυμπήσω όσο πιο γρήγορα μπορούσα» τόνισε ο Ρώσος πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος πλέον του παγκοσμίου ρεκόρ.
ΔΡΑΚΟΥ: «ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΟΥΡΑΣΗ»
«Ήθελα το ρεκόρ, αλλά ήμουν αρκετά κουρασμένη είναι η αλήθεια. Δεν πρόλαβα να πάρω τις ανάσες μου, καθώς είχε προηγηθεί ο ημιτελικός στα 50 μέτρα ύπτιο. Πήρα αρκετές αναπνοές, ήμουν λίγο σφιγμένη, παρόλαυτα δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη».
Η Νόρα Δράκου πήρε την 7η θέση στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο με επίδοση 25.14, με τρομερή σύμπτωση ότι ήταν ο ίδιος χρόνος με την επίδοση του Χρήστου στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο, όπως είχε συμβεί και στους ημιτελικούς των δύο πρωταθλητών μας!
Δεν μπόρεσε να βελτιώσει το ρεκόρ της, αλλά της βγήκε και η κούραση από ένα εξαιρετικό πενηντάρι στα ημιτελικά του υπτίου λίγο πριν τον τελικό, όπου έχασε στο νήμα την είσοδο στον τελικό, παρά ότι έκανε εξαιρετική κούρσα (28.08) βελτιώνοντας τη δική της επίδοση. Αλλά έμεινε 10η ή δεύτερη αναπληρωματική του τελικού.
«Κολύμπησα ένα καλό πενηντάρι ύπτιο, αν και μετά το πρωινό δεν περίμενα ότι θα κολυμπήσω καλά και το απόγευμα. Το πρωί μετά τον προκριματικό ήμουν έξω στο ύπτιο και άρχισα να προετοιμάζομαι πια για τον τελικό του ελεύθερου. Όμως, ως πρώτη αναπληρωματική, μπήκα στη συνέχεια στον ημιτελικό του ύπτιου που ήταν λίγη ώρα πριν τον τελικό στο ελεύθερο. Στιγμιαία σκέφτηκα να το αφήσω, αλλά μετά είπα μέσα μου ότι δεν σου δίνονται κάθε μέρα τέτοιες ευκαιρίες και έτρεξα την κούρσα. Σίγουρα αν δεν είχα το ύπτιο θα είχα τρέξει πιο γρήγορα στον τελικό του ελεύθερου, αλλά δεν μιλάω για μετάλλιο, απλά ίσως θα είχα κάνει το ρεκόρ.
Αυτές είναι επιλογές, αλλά είμαι ευχαριστημένη. Σίγουρα δεν έχω το μετάλλιο που μετράει πολύ, αλλά νομίζω ότι είμαι σταθερή σε ημιτελικούς-τελικούς. Για μένα αν έσπαγα το ρεκόρ μου θα ήταν σαν να είχα πάρει μετάλλιο, όπως έγινε με την Αννα και μπράβο της. Όμως δεν σου έρχονται τα πράγματα πάντα όπως τα θέλεις. Συνεχίζουμε» τόνισε η Νόρα Δράκου, που όπως και η Αννα Ντουντουνάκη κολύμπησαν στον τελικό με την μεγάλη Σουηδέζα Σάρα Σέστρεμ, που έκλεισε τη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με δύο χρυσά μετάλλια (100 πεταλούδα και 50 ελέυθερο).
Μια μέρα που επεφύλασσε ένα ακόμα μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ (εκτός του Ρώσου Κολέσνικοφ) στο οποίο... έπεσε το κολυμβητήριο από τους πανηγυρισμούς των θεατών για τον Βρεταννό Ανταμ Πίτι, που νίκησε με 57.00 τον τελικό στα 100 μέτρα πρόσθιο και έτσι έσπασε το δικό του παγκόσμιο (και ευρωπαϊκό) ρεκόρ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 (57.13).
Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ