Αλ. Τσίπρας: «Ανείπωτη θλίψη και απέραντος σεβασμός»

Τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι της Ραφήνας επισκέφθηκε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, που δεν είχε ανακοινωθεί και δεν καλύφθηκε από τηλεοπτικές κάμερες, διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στην Αργυρή Ακτή, το επίκεντρο της τραγωδίας, στο Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.

Παράλληλα, συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναστωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο.

Λίγο αργότερα ο Αλ. Τσίπρας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή μετά το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι ο Αλ. Τσίπρας ανέλαβε στις 29 Ιουλίου την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία, ενώ αναμένεται εκ βάθρων αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο πρότυπο ευρωπαϊκών χωρών που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια καταστροφικά φαινόμενα.

Ν.Δ.: Σαν τον κλέφτη...
«Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα από την εθνική τραγωδία για να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας σαν τον κλέφτη το Μάτι και μάλιστα σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Οι πολίτες, όμως, δεν πείθονται πια από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια για το πώς χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι για τα λάθη και τις παραλείψεις της 23ης Ιουλίου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν».

Πηγή: Η εφημερίδα των συντακτών