Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τα Βόρεια προάστια – Πλημμύρισαν πάρκινγκ

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τα Βόρεια προάστια – Πλημμύρισαν πάρκινγκ

Η κακοκαιρία χτυπά αυτή την ώρα τα Βόρεια προάστια δημιουργώντας νέα μεγάλα προβλήματα στον αστικό ιστό.

Αυτή την ώρα σε Μαρούσι και Χαλάνδρι η βροχόπτωση είναι ιδιαίτερα σφοδρή ενώ έχει πλημμυρίσει ένα πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Σωρού Κηφισίας.

Από την εκδήλωση της καταιγίδας, η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί 60 κλήσεις από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Βόρεια Πεντέλη, Κηφισιά, Μαρούσι και Βριλήσσια.

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Πέμπτης 26/07/2018 έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα το διήμερο Πέμπτη 26/07 - Παρασκευή 27/07.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 26/07 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στα ορεινά της Κρήτης, και πιθανόν στην Κυκλάδες και σε νησιωτικά τμήμα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα περιμένουμε κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πηγή:Καθημερινή