«Κλήρωσε» για τις ελληνικές ομάδες στο Europa League

«Κλήρωσε» για τις ελληνικές ομάδες στο Europa League

ΜΕ ΛΟΥΚΕΡΝΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τη Λουκέρνη θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Οι Πειραιώτες θα δώσουν εντός έδρας το πρώτο παιχνίδι στις 9 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Ελβετία μια εβδομάδα αργότερα.

ΜΕ ΜΟΛΝΤΕ Ή ΛΑΤΣΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ
Το νικητή του ζευγαριού μεταξύ της νορβηγικής Μόλντε και της αλβανικής Λάτσι θα αντιμετωπίσει στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον ξεπεράσει στην προηγούμενη φάση το εμπόδιο της σκωτσέζικης Χιμπέρνιαν. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου στο γήπεδο "Θ. Κολοκοτρώνης" και η ρεβάνς στις 16/8.

ΜΕ ΒΙΤΟΡΟΥΛ Ή ΦΙΤΕΣΕ Ο ΠΑΟΚ, ΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
Τον αντίπαλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον αποκλειστεί από τη Βασιλεία στο Champions League, έμαθε ο ΠΑΟΚ. Στην περίπτωση αυτή, ο «Δικέφαλος του βορρά» θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού του Β΄ προκριματικού του Europa League, ανάμεσα στη ρουμανική Βιτορούλ και την ολλανδική Φίτεσε. Ο ΠΑΟΚ θα είναι φιλοξενούμενος στον πρώτο αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς της Τούμπας θα γίνει στις 16/8.

ΜΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ Ή ΖΕΛΕΖΝΙΤΣΑΡ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ
Τέλος, ελληνοκυπριακή μονομαχία ενδέχεται να υπάρξει στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, καθώς Ατρόμητος και Απόλλων Λεμεσού θα βρεθούν αντιμέτωποι, εάν βεβαίως ξεπεράσουν τα εμπόδια που έχουν μπροστά τους στον Β΄ προκριματικό γύρο. Η ομάδα του Περιστερίου παίζει πρώτ

Τους πιθανούς αντιπάλους του για τη συνέχεια του στις εφετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις έμαθε σήμερα (23/7) ο ΠΑΟΚ και ο δρόμος του προβλέπεται... δύσβατος. Κι αν για τα προκριματικά του Champions League αυτό ήταν αναμενόμενο, η πιθανή διασταύρωσή του με τη Φίτεσε στο Europa League, εφόσον αποκλειστεί από τη Βασιλεία, δεν ήταν ό,τι καλύτερο.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας και συνεχίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα βρει απέναντί του τη Σπαρτάκ Μόσχας, που τερμάτισε τρίτη πέρυσι στο ρωσικό πρωτάθλημα, μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Λοκομοτίβ. Πρόκειται για έναν από τους ιστορικότερους και δημοφιλέστερους συλλόγους στη χώρα, που έχει κατακτήσει 22 πρωταθλήματα (12 στην τέως Σοβιετική Ενωση και 10 στη Ρωσία) και 13 κύπελλα (10 και 3 αντίστοιχα), ενώ έχει καταγράψει αξιόλογες ευρωπαϊκές πορείες, φτάνοντας ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1990-91 και στα προημιτελικά του Champions League τη σεζόν 1995-96, καθώς επίσης και με συμμετοχές στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1992-93) και του Κυπέλλου UEFA (1997-98) και πιο πρόσφατα, την περίοδο 2010-11, στα προημιτελικά του Europa League. Προπονητής της είναι ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα και έδρα της το στάδιο «Σπαρτάκ», χωρητικότητας 45.360 θεατών, το οποίο πρόσφατα φιλοξένησε και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο ρόστερ της υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές από την 23άδα της Ρωσίας στο Μουντιάλ, οι μέσοι Αλεξάντρ Σαμέντοφ και Ρόμαν Ζόμπνιν και ο αμυντικός Ιλια Κουτέποφ, ο πολύ έμπειρος Ντένις Γκλουσάκοφ και αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζει το όνομά του Βραζιλιάνου, άλλοτε παίκτη της Ιντερ και της Μίλαν, Λουίζ Αντριάνο, ενώ συναντάμε ακόμη τον συμπατριώτη του Φερνάντο, τον διεθνή Ολλανδό Κουίνσι Πρόμες και τον Ιταλό Σαλβατόρε Μποκέτι.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τη Βασιλεία και συνεχίσει στο Europa League, θα αντιμετωπίσει στον Γ΄ προκριματικό γύρο το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στη Φίτεσε και τη Βιτορούλ Κοστάντζα. Φαβορί βεβαίως είναι η ολλανδική ομάδα, γνωστή στους Ελληνες φιλάθλους από τις ημέρες που μεγαλούργησε με τη φανέλα της ο Νίκος Μαχλάς. Εδρεύει στο Αρνεμ και στο στάδιο «Χέλρεντομ», χωρητικότητας 21.248 θεατών, έχει προπονητή τον άλλοτε ομοσπονδιακό τεχνικό της Ρωσίας, Λεονίντ Σλούτσκι, και το μοναδικό τρόπαιο που έχει κατακτήσει είναι το κύπελλο Ολλανδίας του 2017. Πέρυσι τερμάτισε έκτη στην κανονική περίοδο του ολλανδικού πρωταθλήματος, αλλά πήρε μέσω των πλέι-οφ το ευρωπαϊκό εισιτήριο και επιδιώκει να φτάσει τουλάχιστον ως τους ομίλους, όπως έκανε πέρυσι. Στο ρόστερ της Φίτεσε υπάρχει κι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Δανός Ράσμους Τελάντερ, που έπαιξε για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Σε ό,τι αφορά στη Βιτορούλ Κονστάντζα, είναι η ομάδα που ίδρυσε ο Γκεόργκε Χάτζι το 2009, με βασικό στόχο να αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές, και έφτασε μέσα σε οκτώ χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα

Στην κλήρωση που έφερε στον ευρωπαϊκό δρόμο της ΑΕΚ μια εκ των Σέλτικ και Ρόζενμποργκ αναφέρθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με δηλώσεις του στο επίσημο site της Ένωσης. «Οι πιθανοί αντίπαλοι μας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι ομάδες πολύ γνωστές στην Ευρώπη. H Σέλτικ είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Σκωτίας και μία ομάδα με παίκτες αξίας που έχουν εμπειρία από τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Είναι μία ομάδα που αρχίζει το πρωτάθλημα της στις 4 Aυγούστου ενώ μπαίνει πριν από μας στις μάχες του Champions League, γεγονός που την υποχρεώνει να είναι πολύ έτοιμη αυτή την εποχή. H Ρόζενμποργκ είναι μία ομάδα με επίσης μεγάλη διαδρομή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με πολλές συμμετοχές κατά το παρελθόν σε ομίλους Champions League και δεν μπορείς ποτέ να την αγνοείς. Είναι πρωταθλήτρια Νορβηγίας τα τελευταία χρόνια ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή την εποχή το πρωτάθλημά της βρίσκεται στα μισά του και αυτό σημαίνει ότι η Ρόζενμποργκ είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Θα παρακολουθήσουμε τους δύο αγώνες για τα προκριματικά του Champions League ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες και θα διαμορφώσουμε πολύ πιο συγκεκριμένα συμπεράσματα για την κατάσταση και τη δυναμικότητά τους. Βέβαια, σε αυτό το επίπεδο ξέρουμε ότι δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος και ότι θα πρέπει και εμείς να δείξουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας, ώστε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Για να προχωρήσεις στην Ευρώπη, θα πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να αποκλείσεις και πολύ δυνατούς αντιπάλους» είπε ο νέος τεχνικός της Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ