Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Παρίσι μετά την πρόκριση της Γαλλίας

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Παρίσι μετά την πρόκριση της Γαλλίας

Δώδεκα χρόνια μετά τον χαμένο τελικό της Γερμανίας κόντρα στην Ιταλία και 20 μετά το μοναδικό τρόπαιό της στο Παρίσι απέναντι στη Βραζιλία, η Γαλλία και ο Ντεσάμπ επιστρέφουν για να διεκδικήσουν το δεύτερο τρόπαιό τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι «τρικολόρ» με γκολ του Ουμτιτί «λύγισαν» το Βέλγιο με 1-0 και περιμένουν πλέον τον αντίπαλό τους για το ματς της χρονιάς την Κυριακή στη Μόσχα.

Σε ένα α’ ημίχρονο με πολλές ευκαιρίες, το Βέλγιο παρουσιάστηκε πιο δυναμικό, κερδίζοντας τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, αλλά η Γαλλία είχε την ποιότητα να δημιουργήσει πιο κλασσικές ευκαιρίες χωρίς όμως να ανοίξει το σκορ.

Μόλις πέντε λεπτά χρειάστηκαν οι «τρικολόρ» στο δεύτερο ημίχρονο για να ανοίξουν το σκορ. Στο 51’ ύστερα από προσπάθεια του Ζιρού, κέρδισε κόρνερ, ο Γκριεζμάν σέντραρε όμορφα με το αριστερό και ο Ουμτιτί κέρδισε κατά κράτος τον Φελαϊνί για το 1-0.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερνάντεθ, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί (85’ Τολισό), Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (83’ Ν’ Ζονζί).

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Σαντλί (90’ Μπατσουαγί), Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Ντεμπελέ (59’ Μέρτενς), Βίτσελ, Φελαϊνί (80’ Καράσκο), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Παρίσι

Με το σφύριγμα της λήξης χιλιάδες παριζιάνοι πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας, πανηγυρίζοντας την επιστροφή της Εθνικής τους Ομάδας στον Τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου, ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια

Πηγή: Καθημερινή