Κοτζιάς: Κάναμε το αποφασιστικό βήμα - Ο Ζάεφ επέλεξε όνομα

Κοτζιάς: Κάναμε το αποφασιστικό βήμα - Ο Ζάεφ επέλεξε όνομα

«Σήμερα κάναμε το αποφασιστικό βήμα» και αύριο θα ολοκληρωθεί η συζήτηση που ξεκίνησαν σήμερα οι δύο πρωθυπουργοί, εκτίμησε ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαστε σταθερά υπέρ τη λύσης, διότι πιστεύουμε ότι αυτή η λύση συμφέρει και την Ελλάδα. Τώρα που βγαίνουμε από την κρίση πρέπει όλη η περιοχή να συμπαρασυρθεί σε ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra σημειώνοντας επιπλέον ότι «ήρθε η ώρα η ελληνική διπλωματία να αποφασίσει ποιο είναι το όφελος για την χώρα».

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε για αμοιβαία επωφελή συμφωνία προσθέτοντας: «Γιατί να συμφωνήσει μαζί μας και η άλλη πλευρά αν δεν πάρει και εκείνη τα δικά της κέρδη;», ενώ ανέφερε ότι στο τραπέζι παραμένουν μόνο τρία ονόματα και ότι η ο Ζάεφ έχει ήδη κάνει την επιλογή του.

Από τη Σκοπιανή πλευρά, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Ζόραν Ζάεφ και του Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε 1 ώρα, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση από τo γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας ο κ. Κοτζιάς διαβεβαίωσε ότι σε αυτή θα υπάρχει πρόβλεψη ότι τόσο η γλώσσα όσο και η εθνότητα των κατοίκων της ΠΓΔΜ έχουν σλαβικές καταβολές.

Πηγή: Καθημερινή