Ζιντάν: «Ζούμε γι' αυτές τις στιγμές»

Ζιντάν: «Ζούμε γι' αυτές τις στιγμές»

Η ιστορία του ποδοσφαίρου γράφεται όπως ακριβώς την έγραψαν και στο Κίεβο ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι ποδοσφαιριστές του. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 3η συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Champions League, υπό την καθοδήγηση του Γάλλου προπονητή και αυτός σε πελάγη ευτυχίας δήλωσε μετά το τέλος του τελικού:

«Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ και ζούμε όλο αυτό. Θέλουμε να απολαύσουμε την χαρά και την στιγμή και αυτό που πετύχαμε. Γράψαμε ιστορία. Ζούμε γι' αυτές τις στιγμές και γι' αυτά τα συναισθήματα. Είναι πολύ όμορφο αυτό που νιώθουμε και πραγματικά δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Είναι αυτό που έχει αυτή η ομάδα. Ταλέντο και δουλειά.

Ελπίζαμε να πάνε όλα καλά. Τα καταφέραμε πάλι».

Για τον ίδιο τον αγώνα τόνισε: «Εμείς αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, ακόμη και μετά την ισοφάριση, ήταν το πώς θα βγάλουμε φάση για γκολ. Όταν μπαίνει αλλαγή ο Μπέιλ και κάνει αυτά που είδατε, πώς να μην χαιρόμαστε; Η παρουσία του Μπέιλ ήταν εξαιρετικά σημαντική, όπως είχε συμβεί με τον Κριστιάνο στο Τορίνο».

Σε ερώτηση για την δήλωση που έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, απάντησε: «Δεν το σκεφτόμαστε αυτό τώρα. Σκεφτόμαστε μόνο τι πετύχαμε. Θα δούμε τι θα γίνει».

Κλοπ: «Θέλαμε τα πάντα και δεν πήραμε τίποτα»

Τον τερματοφύλακα της ομάδας του φρόντισε να καλύψει ο Γιούργκεν Κλοπ, στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα. Ο προπονητής του Λίβερπουλ τόνισε για τα λάθη του Κάριους:

«Μίλησα για λίγο μαζί του, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Πραγματικά τον νιώθω. Κανένας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην δική του θέση. Τα λάθη που έκανε ήταν ξεκάθαρα, αλλά δεν έχουμε να πούμε κάτι γι' αυτό. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσει και θα το κάνουμε όλοι μαζί. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε μαζί του».

Ρωτήθηκε για το αν τα 110 εκατ. ευρώ που ξόδεψε η Ρεάλ για τον Μπέιλ έκαναν τη διαφορά στον τελικό. Και απάντησε: «Θα ήθελα να απαντήσω αρνητικά, αλλά μάλλον δεν θα ήταν αυτή η αλήθεια. Το ψαλιδάκι ήταν ένα απίστευτο γκολ.

Χρειάζεσαι και τύχη σε έναν τελικό. Εμείς όχι μόνο δεν είχαμε τύχη, αλλά είχαμε και ατυχία. Έτσι είναι η ζωή. Θα συνεχίσουμε»

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όλοι είδαν ότι στο πρώτο μέρος ήμασταν η ομάδα που όλοι περίμεναν. Τώρα όμως έχουμε χάσει 3-1 και δεν πιστεύω ότι σε δέκα χρόνια από τώρα θα θυμάται κάποιος το πώς χάσαμε. Θέλαμε τα πάντα και δεν πήραμε τίποτα. Για την ακρίβεια χάσαμε και κάτι, τον Σαλάχ. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα και δεν ήταν αρκετό. Ζητάω συγνώμη».

Τέλος, για τραυματισμό του Σαλάχ είπε: «Ο Μο πήγε στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες. Είναι είτε η κλείδα είτε ο ώμος του.

Τα πράγματα είναι άσχημα για τον Μο, για εμάς, για την Εθνική Αιγύπτου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ