Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο παίρνει το όνομα του Mark Zuckerberg και κάποιοι δεν συμφωνούν

Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο παίρνει το όνομα του Mark Zuckerberg και κάποιοι δεν συμφωνούν

Το δημόσιο γενικό νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο ονομάζεται «Ζάκερμπεργκ», αφότου ο ιδρυτής του Facebook έκανε μια μεγάλη δωρεά το 2015, όμως πολλοί εργαζόμενοι εξανίστανται μετά τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται η εταιρεία.

Μια «πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων» διαδήλωσε μπροστά στο κτίριο του νοσοκομείου το Σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθεί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Ζάκερμπεργκ του Σαν Φρανσίσκο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας New York Times.

Σύμφωνα μάλιστα με μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα, οι διαδηλωτές κάλυψαν με ταινία το όνομα Ζάκερμπεργκ σε μια από τις πινακίδες του νοσοκομείου.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται από τα μέσα Μαρτίου στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που αφορά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του.

«Έχουμε αναλάβει να προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους και να τους διασφαλίζουμε σεβασμό προς την ιδιωτικότητά τους. Τώρα οι άνθρωποι αναρωτιούνται “ πώς προστατεύεται η ιδιωτικότητά μου σε ένα νοσοκομείο που έχει αυτό το όνομα;”», δήλωσε η Χέδερ Άλι που εργάζεται στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Πηγή: ΑΠΕ