Μπάγερν-Ρεάλ 1-2, η Ρεάλ είχε την τύχη με το μέρος της

Μπάγερν-Ρεάλ 1-2, η Ρεάλ είχε την τύχη με το μέρος της

Η Ρεάλ είχε την εμπειρία αλλά και την τύχη, κι έτσι έφυγε με τη νίκη (2-1) από το Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν, με ανατροπή μάλιστα και έχει τον πρώτο να προκριθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στον τελικό του Champions League, στο Κίεβο.

Η «βασίλισσα» στη μοναδική φορά που απείλησε την εστία του Ουλράιχ στο πρώτο ημίχρονο ευτύχησε να ισοφαρίσει με το αριστερό βολέ του Μαρσέλο, ένα λεπτό πριν οι ομάδες μπουν στα αποδυτήρια.

Μέχρι τότε οι Βαυαροί είχαν δύο αναγκαστικές αλλαγές (στο 8΄ ο Ρόμπεν και στο 34΄ ο Μπόατενγκ), ωστόσο, κατάφεραν να προηγηθούν με το πολύ όμορφο γκολ του Κίμιχ στο 28΄.

Ακολούθησε η τεράστια ευκαιρία του Φρανκ Ριμπερί στο 34΄, με το Γάλλο να κάνει κακό κοντρόλ ενώ ετοιμαζόταν να πλασάρει το Νάβας. Ακόμη και μετά το 1-1, ο Κίμιχ θα μπορούσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά απέτυχε να σκοράρει από πολύ κοντά μετά την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι.

Ο 22χρονος Μάρκο Ασένσιο, που μπήκε αλλαγή, στο 57΄ πέτυχε ένα ωραίο γκολ από ασίστ του Λούκας Βάθκεθ, με το οποίο έβαλε μπροστά τους «μερένγκες».

Η Μπάγερν πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση, έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Ριμπερί (59΄) και Μίλερ (67΄), ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε και, πλέον, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση στο «Μπερναμπέου» το βράδυ της Πρωτομαγιάς, την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή: Ναυτεμπορική