Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ μεγάλες νίκες στο Champions League

Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ μεγάλες νίκες στο Champions League

Με «σύμμαχο» την τύχη η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 4-1 επί της Ρόμα στο «Καμπ Νόου» στον πρώτο προημιτελικό του Champions League κι εν πολλοίς «καθάρισε» την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης (η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 10 Απριλίου στο «Ολίμπικο»).

Με δύο αυτογκόλ (Ντε Ρόσι στο 38΄, Μανωλάς στο 55΄) πήρε αέρα 2 τερμάτων η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία μπορεί να είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική.

Η Ρόμα παρατάχθηκε με προφανή στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα κι αν εξαιρέσει κανείς το δοκάρι του Ράκιτιτς στο 18΄ μέχρι το 38ο λεπτό δεν είχε επιτρέψει στους Καταλανούς να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Άλισον.

Η «Μπαρτσα» στάθηκε τυχερή λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, καθώς ο Ντε Ρόσι στην προσπάθειά του να μην πάρει τη μπάλα ο Μέσι άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και με το αυτογκόλ του Ιταλού διεθνούς οι γηπεδούχοι μπήκαν με προβάδισμα (1-0) στ΄ αποδυτήρια.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ήρθε το 2-0 για τους «μπαουγκράνα». Μετά από σύγχυση στα καρέ των «Ρωμαίων», η μπάλα βρήκε στον πεσμένο Μανωλά και... βασανιστικά κατέληξε στα δίχτυα του Άλισον (2-0).

Στο 59΄ ο Πικέ πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Άλισον και σε άδεια εστία ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ακολούθησαν δύο μεγάλες επεμβάσεις του Τερ Στέγκεν σε σουτ των Σαράουϊ και Περότι, ωστόσο, ο Τζέκο βρήκε την ευκαιρία στο 80΄ να ξαναδώσει ελπίδες στη Ρόμα (1-3).

Ο Σουάρες, όμως, μίλησε στο φινάλε και με το πρώτο του γκολ στο Champions League στο 87΄ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Η «βαριά» φανέλα της Λίβερπουλ «παρέσυρε» την Μάντσεστερ Σίτι στο «Ανφιλντ».

Ένα «μαγικό» 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τους «κόκκινους» να πετύχουν τρία γκολ και με το εμφατικό 3-0 έβαλαν από τον πρώτο προημιτελικό του Champions League τις βάσεις για να βρεθούν στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (10/04) στο «Έτιχαντ» με τους «πολίτες» να αναζητούν μία επική ανατροπή για να περάσουν.

Από το λάθος του βοηθού του Μπριχ να μην υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Σαλάχ προήλθε το γκολ της Λίβερπουλ στο 12΄. Ο Αιγύπτιος άσος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Σίτι μετά την προσπάθεια του Φιρμίνο και με πλασέ από κοντά έβαλε μπροστά τους «κόκκινους» (1-0).

Το γκολ έδωσε μεγάλη ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 21΄ με τον «κεραυνό» του Τσαμπερλέιν πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0). Το «πάρτι» που είχε στήσει η ομάδα του Κλοπ στην άμυνα των «πολιτών» συνεχίστηκε. Στο 31΄ από την ασίστ του Σαλάχ, ο Μανέ με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 3-0 με τους παίκτες του Γκουαρντιόλα να μη μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβαινε...

Με σωστή τακτική στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους και δικαιολογημένα πανηγύρισαν στο φινάλε τη μεγάλη νίκη που σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους δίνει από το πρώτο ματς το «εισιτήριο» για την τετράδα της διοργάνωσης.

Πηγή: Ναυτεμπορική