Νέα γκέλα του Ολυμπιακού, τα πάει καλά μόνο στα πέναλτι που κερδίζει

Νέα γκέλα του Ολυμπιακού, τα πάει καλά μόνο στα πέναλτι που κερδίζει

Συμβιβασμένος με τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου δείχνει να είναι ο Ολυμπιακός, που έμεινε για τρίτο σερί ματς μακριά από το «τρίποντο» (2-2 με τον Ατρόμητο) και ταυτόχρονα στο -4 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και ίσως στο -6, εάν ο ΠΑΟΚ νικήσει αύριο την ΑΕΛ στην Τούμπα.

Μπορεί ο Χατζισαφί στο ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα μετά τη μεταγραφή του να «έσωσε την παρτίδα» για τους «ερυθυρόλευκους» στο 90΄, ωστόσο, ο βαθμός αυτός δεν ικανοποιεί τους Πειραιώτες. Πρώτα-πρώτα διότι δεν κατάφεραν σε τρίτο σερί ματς να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» (προηγήθηκαν, η ήττα από την ΑΕΚ και το ισόπαλο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη), γεγονός που τους έφερε στο -4 από την κορυφή (ΑΕΚ), ενώ είναι πάρα πολύ πιθανό η διαφορά αυτή να μεγαλώσει από το βράδυ της Δευτέρας (12/02), με την προϋπόθεση ο ΠΑΟΚ να νικήσει την ΑΕΛ. Σε τέτοια περίπτωση ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο -6 από το ρετιρέ.

Επιπροσθέτως, εκκρεμεί και η τιμωρία που θα επιβληθεί στους «ερυθρόλευκους» από το πειθαρχικό όργανο της Super League, για τα όσα έγιναν μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Η ποινή αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο (12/02) κι εφόσον περιλαμβάνει και αφαίρεση βαθμών (-3), τότε ο Ολυμπιακός θα τεθεί αυτόματα εκτός τίτλου με εννέα αγωνιστικές να απομένουν κι ενώ έχει να παίξει ακόμη και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Ατρόμητος έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του, καθώς μέχρι το 90΄ κρατούσε «αγκαλιά» τη μεγάλη νίκη, αλλά ο Χατζισαφί δεν επέτρεψε στην ομάδα του Κάναντι να πανηγυρίσει όσο θα ήθελε.

Στο 19΄ ο Βασιλακάκης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ο Μάριν με φοβερό σουτ στο 28΄ έφερε το ματς στα ίσα, αλλά και πάλι οι Περιστεριώτες πήραν το προβάδισμα στο 66΄ με το σουτ του Ντιγκινί. Στο 89΄ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ζιλέ από τον Χατζηϊσαία, ο Τζούρτζεβιτς νικήθηκε από τον Γιαννιώτη, αλλά ο Χατζισαφί πήρε το «ριμπάουντ» και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ο Παναθηναϊκός πήγαινε για το πρώτο του «διπλό» στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά λογάριαζε χωρίς τον... Πέδρο Κόντε.

Με δύο γκολ του Ισπανού επιθετικού (έφτασε τα 11 στη Super League και τα 17 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις) οι Ηπειρώτες επικράτησαν με 2-1 εντός έδρας, σκορπίζοντας ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση στους «πράσινους» που δε λένε να «σηκώσουν κεφάλι».

Όπως συνέβη σε πολλά ματς από την έναρξη της περιόδου, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ από το.. πουθενά. Το πρώτο ενώ ήταν εκείνος στην επίθεση και η μπάλα από κόντρα βρέθηκε στην πλάτη του Οικονόμου με τον Κόντε να μην αστοχεί απέναντι από τον Βλαχοδήμο (30΄), ενώ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, από βολέ του Βελλίδη (η φάση ήταν κόρνερ υπέρ του Παναθηναϊκού που δεν δόθηκε) ο Κόντε με εξαιρετικό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ των «πρασίνων».

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ουζουνίδη πίεσε για ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να ξαναμπεί στο ματς και τα κατάφερε στο 69΄, έστω κι αν η μείωση του σκορ από το «τριφύλλι» προήλθε από το αυτογκόλ του Γαρουφαλιά από την προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη.

Κάπως έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στην πρώτη εντός έδρας νίκη του από τις 28 Οκτωβρίου και το 2-1 επί της Κέρκυρας. Ακολούθησαν 6 ματς στους «Ζωσιμάδες» που η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» (πέντε ισοπαλίες και μία ήττα), ενώ για τον Παναθηναϊκό το αναφέραμε και πιο πάνω.

Σε 11 ματς μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης» μετρά 5 ισοπαλίες και 6 ήττες. Μαζί με την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα, που μοιράζονται την προτελευταία θέση είναι οι τρεις ομάδες που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσουν νίκη εκτός έδρας!

Πολύ δύσκολη νίκη, που έστω και προσωρινά την φέρνει στην κορυφή της Super League, πέτυχε η ΑΕΚ επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, με 1-0, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τέσσερα 24ωρα πριν την πρώτη μάχη των «32» του Europa League με την Ντιναμό Κιέβου στο Μαρούσι και γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ παίζει αύριο (12/02) με την ΑΕΛ στην Τούμπα και θα έχει την ευκαιρία να παραμείνει μόνος στο ρετιρέ, η Ένωση δυσκολεύτηκε πάρα πολύ απέναντι στους Αρκάδες, αλλά τελικά έφτασε στο πολυπόθητο «τρίποντο» κι ελπίζει σε «γκέλα» του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στο ντεμπούτο του Νίκλας Χουλτ με την κιτρινόμαυρη φανέλα (αναδείχθηκε κι MVP της αναμέτρησης), η Ένωση κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης στο 61ο λεπτό με το πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου.

Πριν συμβεί αυτό, όμως, το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ, έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο για να προηγηθεί, αλλά ο Αστέρας είχε σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Αθανασιάδη, ο οποίος έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις σε σουτ των Αραούχο και Γκάλο στο 26΄ και 43΄ αντίστοιχα.

Η φάση του αγώνα, όμως, έγινε στο 13΄. Στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Τριανταφυλλόπουλος «κρέμασε» τον Αθανασιάδη στέλνοντας τη μπάλα προς το τέρμα. Ομως εκατοστά πριν αυτή περάσει τη γραμμή, παρενέβη ο... Αραούχο και με ένα άγγιγμα την έστειλε στο δοκάρι! Είναι βέβαιο ότι η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα αλλά ο Αργεντινός ήταν υπαίτιος που χάθηκε το (αυτο)γκολ!

Οι Αρκάδες λίγο έλλειψε να τιμωρήσουν τους γηπεδούχους στο 57΄, όταν ο Σελίν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έχασε απίστευτη ευκαιρία νμα σκοράρει. Λίγο αργότερα, ο ίδιος παίκτης ήταν η αιτία που η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, ότα η μπάλα βρήκε στο χέρι του σε προσπάθεια του Γκάλο. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε ψύχραιμα και με το γκολ αυτό η ΑΕΚ πήρε το «τρίποντο».

Στο 80΄ μετά από προσπάθεια του Αραούχο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αθανασιάδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο γκολκίπερ του Αστέρα έκανε νέα εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Λιβάγια..

Πηγή: Ναυτεμπορική