Χαλάει πάλι ο καιρός από αύριο το βράδυ, με βροχές και χιόνια

Χαλάει πάλι ο καιρός από αύριο το βράδυ, με βροχές και χιόνια

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Τετάρτη το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν την Τετάρτη το βόρειο Ιόνιο, η Ηπειρος και σταδιακά η Δυτική Στερεά. Αργά τη νύχτα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς (πάνω από 1.200 μέτρα).

Την Πέμπτη θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά και βαθμιαία το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την Κρήτη και τη νύχτα τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη θα υπάρξουν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς (περίπου πάνω από 800 μέτρα), πιθανόν της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 900 μέτρα) και της Βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 1.200 μέτρα).

Την Παρασκευή θα επηρεαστούν μέχρι το πρωί η Ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κατά διαστήματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν πιθανόν το Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο.

Οι χιονοπτώσεις έστω και εξασθενημένες θα συνεχιστούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά (περίπου από τα 800 μέτρα).

Πηγή: Καθημερινή