Κυριακή Super League με ντέρμπι, νικητής ο Ολυμπιακός

Κυριακή Super League με ντέρμπι, νικητής ο Ολυμπιακός

Ο Ένγκελς ήταν ο σκόρερ των Πειραιωτών με τυχερό τρόπο, στην προσπάθεια του Σαμπράνο να απομακρύνει η μπάλα βρίσκει πάνω στον Βέλγο κεντρικό αμυντικό και με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ (1-0). Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0.

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας αρχής του Απόλλωνα για την αποχώρησή της από τα κοινά της ΠΑΕ, η αθηναϊκή ομάδα νίκησε με 2-0 τη Ξάνθη στη Ριζούπολη.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια Μονεμβασιώτη είχε τονίσει ότι οι παίκτες δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» με τη σημερινή τους εμφάνιση απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο απέδειξαν εντελώς το αντίθετο.

Το καλύτερο ξεκίνημα στο ματς έκανε ο Απόλλωνας, καθώς στο 11΄ άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Καστιγέχος από το σημείο του πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κονέ (1-0). Η «ελαφρά ταξιαρχία» θα μπορούσε να «ζευγαρώσει» τα τέρματά της στο 19΄ με τον Αλμπάνη να μη μπορεί να αιφνιδιάσει τον Ζίφκοβιτς.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους γηπεδούχους να μην πιέζονται καθόλου μετά το γκολ που πέτυχαν και να μπαίνουν με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια απέναντι στην Ξάνθη που δεν είχε ούτε... υποψία ευκαιρίας στο διάστημα αυτό.

Κάπως έτσι κύλησε και το δεύτερο μέρος, με τους «κυανόλευκους» να κρατούν σχετικά εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα και τους «Ακρίτες» να θέλουν, αλλά να μην μπορούν. Στο 48΄ το σουτ του Μάατσι απόκρουσε ο Ζίφκοβιτς, ενώ η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς για την Ξάνθη σημειώθηκε στο 57΄ με το πλασέ του Γέντρισεκ να μπλοκάρει ο Τσόβιτς.

Ο Ζίφκοβιτς κράτησε «ζωντανή» την Ξάνθη, όταν έκανε σπουδαία επέμβαση στο 69΄ στο σουτ του Αλμπάνη, ωστόσο, ο τελευταίος με ατομική προσπάθεια στο 84΄, αφού πέρασε και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 σε άδεια εστία

«Έσπασε το ρόδι» στα Χανιά για την ΑΕΛ, όπου με το γκολ του Κρισμάν στο 21΄, πήρε την πρώτη εφετινή της νίκη με 1-0.

Οι παίκτες του Ηλία Φυντάνη άντεξαν στην πίεση που δέχτηκαν από τους γηπεδούχους και πανηγύρισαν ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα που θα τους δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση στη συνέχεια.

Από τη στιγμή που οι Χανιώτες δεν κατάφεραν να προηγηθούν στο 10΄ με την εξαιρετική επέμβαση του Μπόζοβιτς στην προβολή του Γκρέλτσακ και στο 12΄ με τον Ενσικουλού να αστοχεί απέναντι από τον γκολκίπερ των Θεσσαλών, οι «βυσσινί» κόντρα στη ροή του αγώνα πήραν το προβάδισμα.

Ο Κριζμάν στο 21΄ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Γουάλας και να «παγώσει» τα Περιβόλια, καθώς μέχρι τότε οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν το «πάνω χέρι» και πίεζαν για το γκολ.

Στο 31΄ ο Ντεβέσα έπεσε στην περιοχή πριν πλασάρει τον Μπόζοβιτς, οι Χανιώτες ζήτησαν πέναλτι, αλλά το ριπλέι δικαίωσε το διαιτητή του ματς.

Πάνω κάτω στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να μην κινδυνεύει, εκτός από το σουτ του Ενσικουλού στο 47΄ που απεσόβησε με γροθιές ο γκολκίπερ της ΑΕΛ. Η ομάδα του Φυντάνη, μάλιστα, ήταν εκείνη που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να «καθαρίσει» το ματς στο 71΄, αλλά η ασίστ του Λεοζίνιο προς τον Κριζμάν δεν έφερε αποτέλεσμα, μιας και απομάκρυναν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Πλατανιά.

Οι γηπεδούχοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Ενσικουλού να πλασάρει, αλλά ο Κούσας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Μετά από δύο σερί ήττες (Λαμία και Ολυμπιακό) ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι «κυανέρυθροι» χωρίς να είναι καλύτεροι από τον αντίπαλό τους εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητα ορισμένων παικτών τους, ενώ ευτύχησαν να έχουν και σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ τους, Κότνικ, ο οποίος έκανε σπουδαίες επεμβάσεις στα δύο 45λεπτα, ιδιαίτερα αυτή του 85ου λεπτού ήταν ίσως η κορυφαίκα μέχρι τώρα στο πρρωτάθλημα.

Σαφώς ανώτεροι στο πρώτο 45λεπτο οι Αρκάδες έχασαν τρεις ευκαιρίες για να προηγηθούν, αρχικά με την άστοχη κεφαλιά του Μανιά και στη συνέχεια με την απόκρουση του Κότνικ στο σουτ του Ινσάλντο, ενώ η κορυφαία στιγμή των γηπεδούχων στο διάστημα αυτό ήταν το τετ-α-τετ του Μαντίντα στο 32΄, με τον Κότνικ να «φωνάζει» και πάλι παρόν.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα στο 47΄ με τον Μασούντ. Προηγήθηκε ο συνδυασμός του σκόρερ με τον Σπιριντόνοβιτς, με τον Ιρανό να παίρνει την ασίστ και να πλασάρει υποδειγματικά τον Αθανασιάδη.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Αστέρας πίεσε για την ισοφάριση. Είχε το σουτ του Τόνσο στο 77΄ που πέρασε «ξυστά» άουτ και στο 85΄ ο Κότνικ χάρισε ουσιαστικά το «τρίποντο» στην ομάδα του, κάνοντας μεγάλη απόκρουση σε πλασέ του Δουβίκα σχεδόν εξ επαφής. Επίσης στις καθυστερήσεις ο Σλοβένος έδιωξε με γροθιές το απευθείας φάουλ του Τσιλιανίδη.

Πηγή: Ναυτεμπορική