Ο Ρουβίκωνας έκανε κατάληψη στην πρεσβεία της Ισπανίας

Ο Ρουβίκωνας έκανε κατάληψη στην πρεσβεία της Ισπανίας

Στο κτίριο που στεγάζεται η πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα πραγματοποίησαν παρέμβαση μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», όπως ενημέρωσαν με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εισβολή αγνώστων πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στην Πρεσβεία της Ισπανίας, επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην περιοχή του Μακρυγιάννη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο κτίριο που στεγάζει την ισπανική διπλωματική αποστολή, προκαλώντας φθορές και πετώντας φέιγ βολάν.

Πίσω από την εισβολή και την κατάληψη που βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με ανάρτηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας. Στο κείμενο αναφέρεται ότι η εισβολή έρχεται ως αντίδραση σε όσα λαμβάνουν χώρα στην Ισπανία. «Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων της Καταλονίας, της Βασκονίας, της Ισπανίας. Στεκόμαστε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Προκαλεί, πάντως, εντύπωση η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη δράση των μελών του Ρουβίκωνα, με στόχο αυτή τη φορά τη διπλωματική αποστολή της Ισπανίας και, μάλιστα, σε έναν από τους πλέον κεντρικούς και τουριστικούς δρόμους της Αθήνας.

Πηγή: Καθημερινή