Στους αδύναμους η εθνική μας στα μπαράζ, οι πιθανοί αντίπαλοι

Στους αδύναμους η εθνική μας στα μπαράζ, οι πιθανοί αντίπαλοι

Σερβία και Ισλανδία πανηγυρίζουν από το βράδυ της Δευτέρας την παρουσία τους στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Ουσιαστικά «κλείδωσαν» και οι 8 ομάδες των μπαράζ, εφόσον η εθνική μας κερδίσει το Γιβραλτάρ, με τη Σλοβακία να μένει εκτός συνέχειας.

Πανηγύρι για Σερβία και Ισλανδία

Μετά το Euro 2016, η Ισλανδία βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση μουντιάλ. Νικώντας το Κόσοβο 2-0 τερμάτισαν πρώτοι στον 9ο όμιλο με 22 βαθμούς.

Στη 2η θέση θα είναι τελικά η Κροατία, που άλλαξε προπονητή και πήγε και κέρδισε μέσα στο Κίεβο την Ουκρανία, φτάνοντας τους 20 βαθμούς και αφήνοντας τους αντιπάλους της στην 3η θέση με 17.

9ος όμιλος

Φινλανδία-Τουρκία 2-2

Ουκρανία-Κροατία 0-2 (62, 70 Κράμαριτς)

Ισλανδία-Κόσοβο 2-0

Η βαθμολογία

1.Ισλανδία 22

2.Κροατία 20

3.Ουκρανία 17

4.Τουρκία 15

5.Φινλανδία 9

6.Κόσοβο 1

Πανηγύρι και στο Βελιγράδι για την εθνική Σερβίας που επιβλήθηκε 1-0 της Γεωργίας με γκολ του φορ του ΠΑΟΚ Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς και κατέκτησε την 1η θέση του δ ομίλου.

Οι Σέρβοι επιστρέφουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 2010.

Στη 2η θέση του ομίλου θα είναι το ΕΙΡΕ με τη σπουδαία νίκη του εκτός έδρας επί της Ουαλίας (57 Μακλίν) και επίσης θα είναι στα μπαράζ.

4ος όμιλος

Σερβία-Γεωργία 1-0

Ουαλία-ΕΙΡΕ 0-1

Μολδαβία-Αυστρία 0-1

Η βαθμολογία

1.Σερβία 21

2.ΕΙΡΕ 19

3.Ουαλία 17

4.Αυστρία 15

5.Γεωργία 5

6.Μολδαβία 2

Στον 7ο όμιλο η Ισπανία κέρδισε 1-0 στο Ισραήλ (76 Ιγιαραμέντι) και η Ιταλία με το ίδιο σκορ στην Αλβανία (73 Καντρέβα) επικυρώνοντας η πρώτη την απ ευθείας πρόκριση και η σκουάντρα ατζούρα τα μπαράζ.

«Κλείδωσαν» τα μπαράζ – οι αντίπαλοι της εθνικής

Η κατάσταση για τα μπαράζ μοιάζει να έχει ξεκαθαρίσει. Απομένει μία θέση από τον 2ο όμιλο με την Πορτογαλία να υποδέχεται την Ελβετία και με νίκη να παίρνει εκείνη την πρώτη θέση, που έχουν τώρα οι Ελβετοί.

Όποια και να είναι 2η θα έχει την καλύτερη βαθμολογία από τις «δεύτερες» των μπαράζ. Επίσης στον πρώτο όμιλο η Σουηδία απλά πρέπει να μην δεχθεί περισσότερα από 6 (!) γκολ στην Ολλανδία και θα είναι 2η πίσω από τη Γαλλία, που υποδέχεται τη Λευκορωσία (οι τρικολόρ έχουν 20 βαθμούς και θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» για να χάσουν την απ ευθείας πρόκριση, οι Σουηδοί 19 και η Ολλανδία 16).

Η Ελλάδα αρκεί να κάνει το αυτονόητο και να κερδίσει το Γιβραλτάρ για να είναι επίσης στους 8 των μπαράζ, αφήνοντας εκτός της Σλοβακία, που ελπίζει μόνο σε «θαύμα» στο Καραϊσκάκης και παρουσία της Βοσνίας στη 2η θέση, καθώς είναι η μόνη ομάδα που θα έχει χειρότερη συγκομιδή.

Η ειδική βαθμολογία

Υποθέτοντας ότι η Ελλάδα θα κερδίσει, τότε η ειδική βαθμολογία θα είναι:

Πορτογαλία 18 / Ελβετία 21

Ιταλία 17

Δανία 14

Σουηδία 13

Β.Ιρλανδία 13

Ελλάδα 13

ΕΙΡΕ 13

-------

Σλοβακία 12

Οι 8 ομάδες θα χωριστούν βάσει της νέας κατάταξης του FIFA ranking, που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (και θα κρίνει και το UEFA NATIONS LEAGUE), σε «ισχυρούς» και «αδύναμους» (θα δώσουν τη ρεβάνς εκτός έδρας).

Πορτογαλία/Ελβετία, Ιταλία και Κροατία θα είναι σίγουρα στους «ισχυρούς», Δανία, Σουηδία, Β.Ιρλανδία διεκδικούν την 4η θέση (με τη Δανλια φαβορί), ενώ ΕΙΡΕ και Ελλάδα είναι σίγουρα στους αδύναμους.

Πηγή: CNN.gr