Νίκησε το Βέλγιο την Βοσνία, αλλά ακόμα κι αν κερδίσουμε στην Κύπρο....

Μετά το δώρο του Βελγίου μέσα στην Βοσνία (3-4) η Εθνική μπορεί να κρυφοκοιτάει τους αγώνες μπαράζ του Νοεμβρίου για να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ωστόσο αρχικά θα πρέπει να κάνει το καθήκον της και στη συνέχεια να περιμένει την Κυριακή και την Δευτέρα για να δει εάν μπορεί να μπει στις οκτώ καλύτερες δεύτερες ομάδες.

Για να γίνει αυτό η Ελλάδα θα ΠΡΕΠΕΙ να νικήσει και την Κύπρο και το Γιβραλτάρ. Να φτάσει τους 19 βαθμούς και στην ειδική βαθμολογία να έχει 13. Εάν δε νικήσει την Κύπρο σε μερικά λεπτά τότε δεν θα μπορεί να ελπίζει.

ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ «ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ» Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΤΣ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΣ... ΚΑΤΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ματς πρώτο: Σλοβενία-Σκωτία (08/10, 19:00)
Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Εάν η Σκωτία ΔΕΝ νικήσει την Σλοβενία (η οποία θέλει τη νίκη ελπίζοντας πως δε νικήσει και η Σλοβακία το ματς με τη Μάλτα) τότε η Ελλάδα θα μπει στα μπαράζ. Γιατί;

Η Σκωτία είναι στους 17 βαθμούς. Εάν χάσει θα μείνει σε αυτούς και θα χάσει και τους 6 με τη Μάλτα. Θα μείνει στους 11. Εάν πάρει ισοπαλία θα πάει στους 18 όπερ σημαίνει πως θα μπει στην ειδική βαθμολογία των δεύτερων με 12. Πίσω από την Εθνική δηλαδή.
Το ίδιο ισχύει και για την Σλοβακία η οποία μπορεί να φτάσει τους 18 βαθμούς (με νίκη επί της Μάλτας) αλλά στην ειδική βαθμολογία θα έχει 12.
Για την Σλοβενία δε το συζητάμε καν. Να κάνει δηλαδή την έκπληξη και να τερματίσει δεύτερη με μάξιμουμ 17 βαθμούς. Δηλαδή 11.

Ματς δεύτερο: Ουαλία-Ιρλανδία (09/10, 21:45)
Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Κι εξηγούμαστε.
Εάν έρθει ισόπαλο το ματς τότε η Ελλάδα μπαίνει στα μπαράζ. Η Ουαλία θα έχει 18 βαθμούς και στην ειδική βαθμολογία 12.
Εάν νικήσει η Ιρλανδία περνάει δεύτερη και θα τελειώσει τον όμιλο με 19 βαθμούς. Στην ειδική βαθμολογία 13. Οσους και η Εθνική. Τι μετράει στην συγκεκριμένη ισοβαθμία;
α) Διαφορά τερμάτων (στο +5 η Ιρλανδία, αλλά στην ειδική βαθμολογία στο 1+ την ίδια ώρα που η Εθνική είναι στο +6 και στην ειδική βαθμολογία στο +3).
β) Η καλύτερη επίθεση

Ματς τρίτο: Ουκρανία-Κροατία (09/10, 21:45)
Εάν ούτε η Σκωτία μας κάνει το χατήρι, ούτε στο Ουαλία-Ιρλανδία μας κάτσει το αποτέλεσμα που θέλουμε τότε θα περιμένουμε μια ισοπαλία στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αμφότερες οι δύο ομάδες είναι στους 17 βαθμούς. Εάν λήξει ισόπαλο το ματς η Κροατία θα είναι δεύτερη με 18 και στην ειδική βαθμολογία θα είναι με 12.
Σε περίπτωση που νικήσει είτε η μία είτε η άλλη ομάδα τότε η Εθνική δεν μπαίνει στα μπαράζ.

Οι δεύτεροι των ομίλων μέχρι στιγμής με την ειδική βαθμολογία
Πορτογαλία 18
Ιταλία 14
Γαλλία 13
Δανία 13
Β. Ιρλανδία 13
Ουαλία 11
Σκωτία 11
-----------------------
Βοσνία 8

Πηγή: Gazzetta.gr

Και βέβαια αν πάρουμε μέρος στα μπαράζ οι αντίπαλοι είναι πιο δυνατοί από εμάς.