Μπλόκο στη Λάρισα για ΠΑΟΚ, νίκη ΠΑΟ, βόλτα στα γήπεδα του Σαββάτου

Μπλόκο στη Λάρισα για ΠΑΟΚ, νίκη ΠΑΟ, βόλτα στα γήπεδα του Σαββάτου

Ο ΠΑΟΚ πέταξε άλλους δυο βαθμούς μακριά από την Τούμπα, αφού ούτε στη Λάρισα κατόρθωσε να φτάσει στην πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη και να περάσει, προσωρινά έστω, στην πρώτη θέση.

Η ψυχωμένη ΑΕΛ υποχρέωσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε ισοπαλία 1-1 σκοράροντας στο 89ο λεπτό και αποφεύγοντας την πρώτη εντός έδρας ήττα.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με τους «βυσσινί» να φροντίζουν την ανασταλτική λειτουργία τους και να μην επιτρέπουν στο «Δικέφαλο» ευκαιρίες. Στο τελευταίο εξάλεπτο, όμως, οιφιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Βιεϊρίνια (39΄, 40΄) και τελικά στο 44΄ ο Μάτος έγραψε το 0-1.

Η ΑΕΛ δεν είχε να χάσει τίποτα πια κι έτσι έγινε πιο επιθετική.Ο Λεοζίνιο αστόχησε σε προβολή στο 56΄, ενώ η κεφαλιά του Περόνε είχε την ίδια κατάληξη στο 77΄.

Η μακεδονική ομάδα εφάρμοσε στο δεύτερο μισό το δόγμα που επιτάσσει πως «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», μόνο που οι παίκτες του Λουτσέσκου το παράκαναν, αφού αν και ήλεγχαν το παιχνίδι δεν κατόρθωσαν να το διασφαλίσουν με ένα δεύτερο γκολ, κρατώντας την ΑΕΛ ζωντανή ως το τέλος.

Τελικά το πλήρωσαν παίρνοντας ένα σκληρό μάθημα, αφού στο 87ο λεπτό ο Κουλούρης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Ζίζιτς και δύο λεπτά αργότερα ο Κριζμάν πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ρέι κι έσωσε ένα βαθμό για την ομάδα του.

Αποφασισμένος και συσπειρωμένος, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μόλις τα πρώτα 13 λεπτά του αγώνα για να σκοράρει δύο γκολ και να φτάσει στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Οι «πράσινοι» είχαν την αμέριστη και συγκινητική συμπαράσταση των φίλων τους, που γέμισαν το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και πλημμύρισαν ενθουσιασμό τους παίκτες, τον οποίο χρειάζονταν στις δύσκολες στιγμές που περνά το ποδοσφαιρικό τμήμα μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου.
Μόλις στο 10ο λεπτό και σε σέντρα του Χουλτ, ο Χίλιεμαρκ με περιπετειώδη τρόπο άνοιξε το σκορ, με την μπάλα να βρίσκει και στον Μιχαήλ, σε μια φάση που οι... καραμπόλες θύμισαν μπιλιάρδο!
Τρία λεπτά αργότερα ο Μολίνς, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη για δεύτερη φορά κι έκοψε τον ενθουσιασμό των φιλοξενούμενων, που είχαν μπει δυνατά στο παιχνίδι, με στόχο να αιφνιδιάσουν το «τριφύλλι».
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Πετράκης ρίσκαρε παίζοντας πιο επιθετικά με τους Κόντε και Σολτάνι, όμως η ομάδα του δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ που θα την ξανάβαζε στο παιχνίδι.
Αντίθετα, οι «πράσινοι» παρέμεναν πάντα επικίνδυνοι, είχαν μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Χίλιεμαρκ στο 62΄ και ακολούθως με τους Μολίνς στο 66΄ και Κολοβέτσιο στο 67΄. Έκτοτε ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις

Επιβλητικός Παναιτωλικός, 3-0 τον Πλατανιά

Επίδειξη δύναμης έκανε ο εξαιρετικός Παναιτωλικός στα Περιβόλια απέναντι στον Πλατανιά, του οποίου επικράτησε με το επιβλητικό 3-0, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής.
Η ομάδα του Αγρινίου έβαλε τις βάσεις για την ευρεία νίκη της από το πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 12ο λεπτό και ύστερα από άσχημο διώξιμο του Στανισάβλιεβιτς, ο Μάζουρεκ έκλεψε και ο Ντίας άνοιξε το σκορ.
Στο 15΄ ο Μάζουρεκ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία καθώς δεν βρήκε την μπάλα καλά στην προβολή του από κοντά, στο 28΄ ο ίδιος παίκτης δεν κατόρθωσε να σκοράρει πάλι από κοντά, αλλά στο 43΄ έγινε το 0-2.
Στο σημείο εκείνο ο Κλέσιο έστρωσε στον Μπεχαράνο κι εκείνος άφησε για τον Ρόσα, που με άπιαστο σουτ διπλασίασε για την ομάδα του Μάκη Χάβου.
Ο Πλατανιάς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο πιέζοντας, αλλά μετά την αποβολή του Πλιάτσικα (δύο κίτρινες) στο 63ο λεπτό το συγκρότημα της Κρήτης δεν είχε καμιά ελπίδα.
Ο Παναιτωλικός βρήκε ξανά χώρους και στο 79΄ ο Μάζουρεκ, όπως στη φάση του πρώτου γκολ, βρήκε τον Ντίας, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ιταλία: Νίκες για Ουντινέζε και Μπολόνια

Με γκολ του Ροντρίγκο Παλάσιο στο 73ο λεπτό, η Μπολόνια έφυγε νικήτρια από το «Λουΐτζι Φεράρις» απέναντι στην Τζένοα, έφτασε στους 11 βαθμούς και βελτίωσε τη βαθμολογική θέση της.
Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν στον πάγκο των «ροσομπλού» και μπήκε αλλαγή στο 71΄, στη θέση του Εμίλ Κραφτ. Νωρίτερα απόψε, τη δεύτερη νίκη στο φετινό καμπιονάτο πανηγύρισε η Ουντινέζε.
Οι «μικρές ζέβρες» συνέτριψαν 4-0 τη Σαμπντόρια στο Ούντινε, στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής και απομακρύνθηκαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Οι «μπλουτσερκιάτι» αγωνίζονταν από το 40΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπαρέτο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ισπανία: Η Λεγανές ύψωσε απαγορευτικό στην Ατλέτικο

Η δυνατή εφέτος Λεγανές ανάγκασε σε «λευκή» ισοπαλία την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μπουτάρκε», στερώντας την ευκαιρία στους «ροχιμπλάνκος» να βρεθούν μόνοι στη δεύτερη θέση.
Για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν το δεύτερο «στραβοπάτημα» σε μερικές ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από την Τσέλσι στη Μαδρίτη, για το Champions League.

Την πρώτη νίκη στη φετινή La Liga, εκτός έδρας μάλιστα, πανηγύρισε η Αλαβές, που επιβλήθηκε 2-0 (33΄ Μουνίρ, 81΄ Μεντράν) της Λεβάντε στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, πήρε τους πρώτους βαθμούς της στο πρωτάθλημα και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Η Σεβίλη νίκησε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με 2-0 (68΄ πεν. Μπανέγα, 70΄ Μουριέλ) τη Μάλγα του Μίτσελ και τη βύθισε ακόμη περισσότερο στην απελπισία (ουραγός με 1 βαθμό), ενώ η Λα Κορούνια επιβλήθηκε της Χετάφε 2-1 (66΄ Λούκας Πέρεθ, 87΄ Αντόνε - 54΄ Αμάτ) και «ανάσανε» στη βαθμολογία.

Αγγλία: Η Σίτι πέρασε σαν πρωταθλήτρια από το «Στάμφορντ Μπριτζ»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατέγραψε την πρώτη νίκη του επί της Τσέλσι ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να περνούν με 1-0 και... αέρα πρωταθλητή από το «Στάμφορντ Μπριτζ».
Με αυτό τον τρόπο η Σίτι ξανάπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, που λίγες ώρες πριν είχε «σκορπίσει» με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας.
Το γκολ που έγραψε την ιστορία στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής σημείωσε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 67ο λεπτό και ήταν εξαιρετικό σε δημιουργία: ο Βέλγος άσος έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκαμπριέλ Ζέσους και με εκπληκτικό αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον ανήμπορο Κουρτουά.
Οι «μπλε», που είχαν την ατυχία να χάσουν με τραυματισμό τον Άλβαρο Μοράτα στο 35ο λεπτό, όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να βγάλουν αντίδραση αλλά στο 84΄ λίγο έλειψε να δεχθούν το 0-2, όταν το πλασέ του Ζέσους σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Ρούντιγκερ.

Μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Premier League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εν αναμονή του ντέρμπι της Σίτι με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Η ομάδα του Μουρίνιο κατανίκησε με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Ολντ Τράφορντ», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, με κορυφαίο τον Μαρουάν Φελαϊνί, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ.
Βίοι αντίθετοι, η σημερινή ήταν η έβδομη ήττα σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος για τους «αετούς», που παραμένουν στην τελευταία θέση της κατάταξης και χωρίς βαθμό.
Η Γουότφορντ του Μάρκο Σίλβα έφυγε με βαθμό από το «Χόθορνς» απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, με γκολ του παίκτη-αποκάλυψη Ριτσάρλισον στις καθυστερήσεις, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Ο Χοσέ Χολέμπας έπαιξε και στα 90 λεπτά με τους φιλοξενούμενους, στην αποστολή των οποίων συμπεριλήφθηκε και ο Ορέστης Καρνέζης, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.
Η Γουέστ Χαμ κατέβαλε την αντίσταση της Σουόνσι με γκολ του Σακό στο 90΄ και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ η Τότεναμ διέλυσε εκτός έδρας τη Χάντερσφιλντ με 4-0 και παρέμεινε στις υψηλές θέσεις.

Αναλυτικά:
Χάντερσφιλντ-Τότεναμ 0-4 (9΄, 23΄ Κέιν, 16΄ Ντέιβις, 90΄+1 Σισοκό)

Μπόρνμουθ-Λέστερ 0-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 4-0 (3΄ Μάτα, 35΄, 49΄ Φελαϊνί, 86΄ Λουκάκου)
Στόουκ-Σαουθάμπτον 2-1 (40΄ Ντιούφ, 85΄ Κράουτς - 75΄ Γιοσίντα)
Γουέστ Μπρομ-Γουότφορντ 2-2 (18΄ Ροντόν, 21΄ Έβανς - 37΄ Ντουκουρέ, 90΄+5 Ριτσάρλισον)
Γουέστ Χαμ-Σουόνσι 1-0 (90΄ Σακό)

Γερμανία: Κράτησε την κορυφή η Ντόρτμουντ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν ήταν καλή σήμερα, επηρεασμένη και από την εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-3) μεσοβδόμαδα, αλλά κατόρθωσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Άουγκσμπουργκ.
Οι Βεστφαλοί επικράτησαν 2-1 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, με τον αρχηγό τους, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, να παίζει και στα 90 λεπτά, κι αύξησαν, προσωρινά, στους πέντε βαθμούς το προβάδισμα από την δεύτερη Χοφενχάιμ.
Αντίθετα με τον Παπασταθόπουλο, ο Κώστας Σταφυλίδης βρέθηκε στην αποστολή των γηπεδούχων αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του.
Βασικός σε όλο τον αγώνα ήταν και ο Τάσος Δώνης, αλλά είδε την ομάδα του να δέχεται γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και να ηττάται με 1-2 στη Φρανκφούρτη.
Η Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ, τέλος, κατέβαλε την αντίσταση του Ανόβερου χάρη σε πέναλτι του Τοργκάν Αζάρ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και βελτίωσε τη θέση της.

Αναλυτικά:
Γκλάντμπαχ-Ανόβερο 2-1 (67΄ Γκίντερ, 90΄+4 πεν. Αζάρ - 71΄ Χάρνικ)
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς 1-1 (55΄ Γκιλαβογκί - 74΄ Μούτο)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη 2-1 (42΄ Ρέμπιτς, 90΄+3 Χάλερ - 61΄ Τερόντε)
Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 1-2 (11΄ Καγιούμπι - 4΄ Γιαρμολένκο, 23΄ Καγκάουα)
Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 0-0