Europa League: νίκη της ΑΕΚ στην Ριέκα

Europa League: νίκη της ΑΕΚ στην Ριέκα

Αρκούντως εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Η Ένωση επικράτησε στο «Ρουγέβιτσα» με 2-1 της Ριέκα, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου κι απόκτησε εξαρχής προβάδισμα για μια θέση στην πρώτη δυάδα, που δίνει πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Χιμένεθ φάνηκε ότι είχε μελετήσει πολύ καλά τους Κροάτες, κάτι που δεν ήταν δύσκολο αφού τους είδε στους δύο αγώνες τους με τον Ολυμπιακό, στα πλέι οφ του Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» απέκοψαν την τροφοδοσία προς τους επιθετικούς και δεν απειλήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, παρότι χρειάστηκε να αποσοβήσει το 1-0 ο Ανέστης στο «ζέσταμα» του αγώνα (3ο λεπτό).

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 17΄ με τον Μάνταλο, που πέτυχε το πρώτο γκολ της Ένωσης σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα μετά από σχεδόν έξι χρόνια και συγκεκριμένα από το παιχνίδι Στουρμ Γκρατς-ΑΕΚ 1-3, τον Δεκέμβριο του 2011.

Η Ριέκα βρήκε την ισοφάριση στο 30΄ με τον Έλεζ, που από το σημείο του πέναλτι πρόλαβε τον Γιόχανσον. Στο 63΄ έγινε το 1-2, όταν ο Μπακασέτας κέρδισε φάουλ και ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε τη μπάλα στη αριστερή γωνία του Πρσκάλο, που φέρει ευθύνη, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Πηγή: Ναυτεμπορική