Στο έλεος του τυφώνα Ίρμα η Φλόριντα

Στο έλεος του τυφώνα Ίρμα η Φλόριντα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Πολιτεία της Φλόριντα, καθώς ήδη προκαλούνται τα πρώτα σοβαρά προβλήματα από τον κυκλώνα Ίρμα.

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας, Ρικ Σκοτ, δήλωσε «ιδιαίτερα ανήσυχος» για τις δυτικές ακτές, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα προκαλέσουν τεράστια θαλάσσια κύματα, προξενώντας εκτεταμένες καταστροφές στις παράκτιες περιοχές.

«Πρόκειται για ένα θανατηφόρο πέρασμα του τυφώνα» σχολίασε ο Σκοτ, επικαλούμενος τις απόψεις των ειδικών.

Ο τυφώνας «Ίρμα» στην Φλόριντα

Αυτή τη στιγμή, περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με τις αρμόδιες αρχές να καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, το οποίο σχετίζεται με τα καιρικά φαινόμενα, εικάζεται πως είναι το πρώτο θύμα του κυκλώνα Ίρμα, στη Φλόριντα.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Καραϊβικής, εξαιτίας του τυφώνα, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άτομα.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο στις ΗΠΑ (NHC), το «μάτι» του κυκλώνα Ίρμα έχει αρχίσει να απομακρύνεται από τις νότιες περιοχές και πλέον, κατευθύνεται βόρεια-βορειοδυτικά, με ταχύτητα 12,8 χιλιομέτρων/ώρα.

Οι άνεμοι που τον συνοδεύουν, αγγίζουν έως και τα 209 χιλιόμετρα/ώρα.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters