Νίκη της εθνικής στο Eurobasket

Νίκη της εθνικής στο Eurobasket

Αποδίδοντας καλό μπάσκετ για τρεις περιόδους, η Εθνική ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα στο Ευρωμπάσκετ 2017 επικρατώντας άνετα της Ισλανδίας στο Ελσίνκι με 90-61.

Το ξεκίνημα της «επίσημης αγαπημένης» στον Α΄ όμιλο ήταν λοιπόν άκρως εντυπωσιακό, κι ας έχασαν οι διεθνείς στο δεύτερο δεκάλεπτο μια διαφορά που είχε φτάσει και στους 19 πόντους (29-10), πριν γράψει το ταμπλό στο ημίχρονο 37-33.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, με τους Παππά και Πρίντεζη ασταμάτητους στην επίθεση και τον Θανάση Αντετοκούνμπο σε... άγρια κατάσταση, το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού «μάτσαρε» απόλυτα με τα ημίψηλα σχήματα των Ισλανδών, έβγαλε απίστευτη ενέργεια στο παρκέ και καρφώνοντας, μπλοκάροντας, κλέβοντας όποια μπάλα περνούσε από κοντά του άφησε τους αντιπάλους του να τον παρακολουθούν με δέος.

Την ίδια στιγμή η Εθνική είχε «σοβαρέψει» το παιχνίδι της και δεν έδωσε άλλα δικαιώματα ως το τέλος, παίζοντας μάλιστα και θεαματικό μπάσκετ σε μεγάλο διάστημα της επανάληψης.

Ο Παππάς είχε 20 πόντους, ο Πρίντεζης 17 με 7/9 σουτ, ο Παπανικολάου 10 και από 9 οι Καλάθης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, που μέτρησε ακόμη 2 κλεψίματα, 2 τάπες, 2 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Ο δεύτερος αγώνας της Εθνικής είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου απέναντι στη Σλοβενία, με ώρα έναρξης στις 16:30.

Πηγή: Ναυτεμπορική