Ιταλία: Ο καύσωνας έλιωσε τα χιόνια στην κορυφή των Αλπεων

Κύμα πρωτοφανούς καύσωνα πλήττει την νότια Ευρώπη προκαλώντας τον θάνατο σε πολλά άτομα αλλά και εκατομμύρια ευρώ ζημιές στην γεωργία, δίνοντας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια πρόγευση για την κλιματική αλλαγή που θα προκληθεί στην Ευρώπη στις προσεχείς δεκαετίες.

Το Bormio είναι μια από τους πιο σικάτους χιονοδρομικούς σταθμούς στην Ιταλία και μπορεί κάποιος να κάνει σκι όλο το χρόνο στα χιόνια του Stelvio.

Ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν την Ιταλία επηρέασαν και την βουνοκορφή: το Stelvio Pass, ένας θερινός προορισμός για σκι πήρε μια ιστορική απόφαση και σταμάτησε τις δραστηριότητές του αφού το χιόνι έλυωσε. Το όρος Stelvio που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο των ιταλικών Αλπεων, με ύψος 2.758 μέτρα, δεν έχει πια χιόνια.

Ιταλ

Οι σκιέρ πέρασαν την τελευταία τους ημέρα στις πίστες πριν το χιονοδρομικό κλείσει, στις 6 Αυγούστου. Οι υπεύθυνοι φοβούνται ότι αφού έλυωσαν τα χιόνια θα υπάρξουν πτώσεις βράχων που ίσως θέσουν σε κίνδυνο την ζωή περιπατητών και σκιέρ.

Η Ιταλία πλήττεται από καύσωνα στον οποίο έχει δοθεί η ονομασία «Lucifer». Το θερμόμετρο δείχνει 40 βαθμούς, έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές και καταστράφηκαν καλλιέργειες.

Πηγή: Κέρδος online