Νίκη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Με πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Μπεν ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και ουσιαστικά εξασφάλισε από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκρισή του στα play off του Champions League.

Η επιλογή του Μπέσνικ Χάσι να ξεκινήσει βασικό τον Αφρικανό επιθετικό αντί του Εμενίκε αποδείχθηκε... μαγική. Ο πρώην άσος του Πανιωνίου δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του, καθώς ήταν αυτός που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ των «ερυθρόλευκων» στο 6΄ και στο 56΄, ενώ στις καθυστερήσεις ο Εμενίκε, που πήρε την θέση του Μπεν, «σφράγισε» εν πολλοίς το «εισιτήριο» της πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός μετά το «διπλό» στο Βελιγράδι στο πρώτο ματς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League είναι, πλέον, το απόλυτο φαβορί ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη (2/08) και μόνο εάν «αυτοκτονήσει» δεν θα βρεθεί στην κλήρωση της 4ης Αυγούστου, για τα play off της διοργάνωσης.

Η απουσία του Κώστα Φορτούνη (την τελευταία στιγμή αποκλείστηκε λόγω στομαχικών διαταραχών) δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό, καθώς ο Μάρκο Μάριν που τον αντικατέστησε έκανε εξαιρετικό ματς.

Οι επιλογές του Χάσι αποδείχθηκαν «λίρα εκατό», ιδιαίτερα του Μπεν, ενώ σε γενικές γραμμές ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αποδείχθηκε πέρα για πέρα «διαβασμένος».

Στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια στο ματς ο Ολυμπιακός κατάφερε να «παγώσει» τους Σέρβους. Από την έξυπνη μπαλιά του Μάριν στον Μπεν, ο τελευταίος με άψογο πλασέ στην κίνηση έβαλε μπροστά στο σκορ του «ερυθρόλευκους» στο 6΄.

Η «απάντηση» των γηπεδούχων, όμως, ήταν άμεση. Έστω και με τυχερό τρόπο η ομάδα του Τζούριτς έφτασε στην ισοφάριση στο 10΄ με τον Ταουάμπα να σκοράρει μετά την προβολή που έκανε και απόκρουσε ο Καπίνο, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός, που μέχρι το 20ό λεπτό είχε τον έλεγχο του ματς, άρχισε να κάνει πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, η άμυνα χαλάρωσε με αποτέλεσμα οι παίκτες της Παρτιζάν να αναλάβουν τα ηνία του αγώνα και να πιέσουν για το δεύτερο γκολ. Στο 28΄ ο Ρομαό έδιωξε προ του Καπίνο το σουτ του Μίλετιτς, ενώ στο 30΄ ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού μπλόκαρε την κεφαλιά του Τσίρκοβιτς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο με τον Ολυμπιακό να παίρνει ξανά το προβάδισμα. «Δράστης» και πάλι ο Μπεν με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή στο 56΄. Η ελληνική ομάδα άντεξε την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια και στις καθυστερήσεις σε μία ξαφνική αντεπίθεση πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Εμενίκε, που είχε πάρει νωρίτερα την θέση του Μπεν.

Πηγή: Ναυτεμπορική