Εικόνες καταστροφής στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Εικόνες καταστροφής στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Σε ύφεση είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου η κακοκαιρία άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής.

Από τις καταιγίδες, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από τον Νέο Μαρμαρά, την περιοχή Αζάπικο, την Τορώνη και την Τριστινίκα, μέχρι το Πόρτο Κουφό, έχουν υποστεί ζημιές ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ βράχοι έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

Ρέματα υπερχείλισαν, δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στη Σάρτη, τη Βουρβουρού και τη Συκιά.

Ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Πουλτίδης δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Τορώνη και Αρναία. Ακόμη, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 άτομα από τα αυτοκίνητα τους.

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν και στη Λήμνο τη Δευτέρα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ 11 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ξάνθη και τη Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λόγω έντονων καιρικών στη Σαμοθράκη πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής τέσσερις κοπές δέντρων και τέσσερις αντλήσεις υδάτων από κτήρια, ενώ δύο άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ξάνθης, πραγματοποιήθηκαν 12 κοπές δέντρων.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ