Στην Superleague ο Λεβαδειακός – Απορρίφθηκαν οι προσφυγές των Ηρακλή και Άρη

Ο Λεβαδειακός είναι οριστικά η 16η ομάδα της Σούπερ Λίγκας για το ερχόμενο πρωτάθλημα καθώς -όπως αναμενόταν- το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές του Ηρακλή και του Άρη, το οποίο σημαίνει πως οι Βοιωτοί, παρά τον αγωνιστικό υποβιβασμό τους, θα παίξουν και την επόμενη περίοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Στην πρώτη προσφυγή που είχε καταθέσει ο Ηρακλής, διεκδικώντας την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα, το αρμόδιο όργανο την απέρριψε με ψήφους 5-0. Θυμίζουμε πως ο Ηρακλής σώθηκε αγωνιστικά, όμως, δεν έλαβε άδεια και γι’ αυτό πάρθηκε απόφαση να υποβιβαστεί.

Στη συνέχεια, εξετάστηκε η προσφυγή του Αρη, ο οποίος ζητούσε την εφαρμογή του ΚΑΠ που προβλέπει την άνοδο της 3ης ομάδας από τη Football League. Παρ’ όλα αυτά, κι αυτή η προσφυγή έπεσε στο κενό, αφού απορρίφθηκε με ψήφους 4-1. Παρ’ όλα αυτά για τον Αρη η διεκδίκηση μιας θέσης στο ερχόμενο πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, καθώς πλέον οι Θεσσαλονικείς θα στρέψουν το βλέμμα τους στην περίπτωση της Κέρκυρας.

Οι Θεσσαλονικείς πιστεύουν πως αν έχουν άρτιο φάκελο ώστε να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία είναι πάρα πολύ πιθανόν να επωφεληθούν τον Αύγουστο όταν η ΕΕΑ θα γνωμοδοτήσει για την άδεια των «Φαιάκων».

Σύμφωνα με τους παράγοντες του Αρη, η Κέρκυρα έχει πάρα πολλά κενά στο φάκελό της για να μπορέσει να πάρει την αδειοδότηση, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα μετοχικής σύνθεσης.

Σε περίπτωση που η ΕΕΑ δεν χορηγήσει άδεια στην Κέρκυρα, τότε ευνοείται ο Αρης ως 3ος του πρωταθλήματος της Football League. Από εκεί και πέρα, η κόντρα της Σούπερ Λίγκας με τη Nova συνεχίζεται και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του καναλιού να στείλει εξώδικο στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Μέσω αυτού το συνδρομητικό κανάλι όχι μόνο δεν αποδέχεται το χρέος των 6,5 εκατ. ευρώ που του καταλογίζουν οι ομάδες, αλλά τονίζεται πως αν αυτή η τακτική συνεχιστεί από τους παράγοντες τότε το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

Το θέμα θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της λίγκας και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμη και της πλήρους ρήξης που θα οδηγήσει στη διακοπή του συμβολαίου των δύο πλευρών. Σημειώνεται πως η πιθανότητα να μπει η ΕΡΤ στο παιχνίδι θα πρέπει να εξετάζεται ως συμπαίκτης του συνδρομητικού καναλιού και όχι μόνη της.

Σε αυτό το κλίμα θα γίνει η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος την ερχόμενη Πέμπτη, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα γραφεία της λίγκας και για δεύτερη χρονιά στη σειρά δεν θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια έχει η Γενική Συνέλευση, στην οποία θα παρθεί η απόφαση τόσο για το πόσες ομάδες θα πέσουν την επόμενη χρονιά όσο και για το πώς θα αναδειχτεί ο πρωταθλητής. Όπως αναφέραμε και χθες η κόντρα στο τηλεοπτικό τοπίο έχει επηρεάσει πάρα πολύ και αυτή την κουβέντα με τις μικρομεσαίες ΠΑΕ να ζητούν εδώ και τώρα ανακατανομή των εσόδων και να απειλούν πως θα μπλοκάρουν την αναδιάρθρωση.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος