Hydrogen One: Τηλέφωνο με ολογραφική τεχνολογία από τη Red

Hydrogen One: Τηλέφωνο με ολογραφική τεχνολογία από τη Red

Αίσθηση προκάλεσε στον κόσμο της τεχνολογίας η ανακοίνωση της Red- εταιρείας πιο γνωστής για τις κάμερες της- περί του Hydrogen One: Ενός smartphone με ολογραφική οθόνη, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, καθιστά τα ειδικά γυαλιά που χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς παρωχημένα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το τηλέφωνο διαθέτει οθόνη των 5,7 ιντσών με νανοτεχνολογία που επιτρέπει να μεταβαίνει απρόσκοπτα από τη «συμβατική» προβολή υλικού σε δύο διαστάσεις σε ολογραφική, multi-view προβολή περιεχομένου (RED Hydrogen 4-View- H4V υλικό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση), καθώς και στην απεικόνιση υλικού σε 3D.
«Ενσωματωμένος στο λειτουργικό είναι ένας αλγόριθμος Η3Ο που μετατρέπει τον stereo ήχο σε επεκτεινόμενο Multi dimensional audio» αναφέρει η εταιρεία σχετικά με τις επιδόσεις στο ηχητικό κομμάτι.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τη RED, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει υλικό Augmented Reality (AR) και Mixed Reality (MR).

To τηλέφωνο κυκλοφορεί είτε σε θήκη αλουμινίου είτε τιτανίου, σε τιμές 1.195 και 1.695 δολαρίων αντίστοιχα και διαθέτει λειτουργικό Android.

Όπως σημειώνει το BBC, η εταιρεία έγινε γνωστή χάρη στις ultra high quality κάμερές της, οι οποίες χρησιμοποιούνται στο Χόλιγουντ. Σύμφωνα με την ίδια, το Hydrogen One αποτελεί τη βάση ενός μελλοντικού «multi-dimensional media system», ενώ επισημαίνεται πως πρόκειται για μια αρθρωτή συσκευή, η οποία δίνει στον κάτοχό της τη δυνατότητα να αλλάξει εξαρτήματά της.

Η κυκλοφορία του αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Πηγή: Ναυτεμπορική