Eurobasket Γυναικών: Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε η Ελλάδα από τη Γαλλία (55-77)

Eurobasket Γυναικών: Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε η Ελλάδα από τη Γαλλία (55-77)

Την 3η θέση στο Eurobasket γυναικών θα διεκδικήσει σήμερα η Ελλάδα με το Βέλγιο, καθώς ηττήθηκε χθες από τη Γαλλία με 55-77 στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Στον τελικό οι «τρικολόρ» θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία.

Η κούραση και το άγχος «λύγισε» την ελληνική ομάδα, η οποία ούτως ή άλλως έκανε πολλές υπερβάσεις στη διάρκεια του τουρνουά. Μέχρι το τέλος του τρίτου 10λεπτου η «γαλανόλευκη» ήταν μέσα στο παιχνίδι, παρά την κακή βραδιά της Μάλτση (9 πόντους), ωστόσο, στην τελευταία περίοδο οι Γαλλίδες με διαδοχικά τρίποντα ξέφυγαν με 10 πόντους και έφτασαν άνετα στη νίκη.

Κορυφαία της Ελλάδας ήταν η Καλτσίδου με 15 πόντους, ενώ από τις Γαλλίδες η Μιγιέμ πέτυχε 13 πόντους.

Η ελληνική ομάδα δεν είχε καλή οργάνωση και ρυθμό στα πρώτα 20 λεπτά, παρ΄ όλα αυτά ακόμη και στο κακό της διάστημα δεν είδε τις Γαλλίδες να ξεφεύγουν. Το 35-30 υπέρ των «τρικολόρ» στο ημίχρονο έδωσε μεν ένα μικρό προβάδισμα στις αντιπάλους της ελληνικής ομάδας, κυρίως γιατί κατάφεραν να «μπλοκάρουν» τις Μάλτση και Καλτσίδου που πέτυχαν από 5 πόντους η καθεμία.

Η Μιγιέμ με 6 και η Σαρτερό με 7 έκαναν ζημιά στην εθνική, όπως και η Επουπά, η οποία άλλαξε το ρυθμό της Γαλλίας στο πρώτο 10λεπτο.

Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το ξεκίνημα της 4ης περιόδου, αλλά με δύο τρίποντα οι Γαλλίδες ξέφυγαν με 60-50 και κατάφεραν να φτάσουν σχετικά εύκολα στη νίκη.

Πηγή: Ναυτεμπορική