Νέα απειλή για τον Ολυμπιακό

Champions League: Με την κροατική Ριέκα κληρώθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα κατάκτησε εντός του αγωνιστικού χώρου και μαθηματικά τον 44ο τίτλο στην ιστορία του, ωστόσο, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτός θα είναι ο πρωταθλητής της περιόδου 2016/2017 στη Super League.

Είναι γνωστό ότι οι «ερυθρόλευκοι» απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση βαθμών για τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη μετά τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Η απειλή αυτή, όμως, δεν είναι η μοναδική για την ομάδα του Πειραιά.

Οι καταγγελίες των ανθρώπων του Πλατανιά για προπηλακισμούς παικτών και παραγόντων στα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου λίγα λεπτά μετά τη λήξη του πρώτου μέρους της αναμέτρησης των δύο ομάδων, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τις δικαστικές αρχές.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά έχει ζητήσει από το τμήμα Αθλητικής Βίας της αστυνιομίας από τις 4 Απριλίου να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα και να κληθούν για καταθέσεις οι άνθρωποι του Πλατανιά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις.

Από την πλευρά του, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, θα ζητήσει με αίτημά του προς τη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας να ανοίξουν οι κάμερες του γηπέδου Καραϊσκάκη, προκειμένου να εξεταστεί το υλικό που υπάρχει πριν ανακοινωθεί η απόφαση των αρχών για τα όσα συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες στο ντέρμπι των ημιτελικών του Κυπέλλου.

To συγκεκριμένο υλικό θα αποσταλεί και στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, έτσι ώστε το αργότερο μέχρι την Πέμπτη να εκδώσει την απόφασή της.

Σήμερα στις 11 το πρωί λήγει και η προθεσμία για να κατατεθούν τα υπομνήματα από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Υπομονή άλλα... 14 χρόνια συνέστησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους αντιπάλους του Ολυμπιακού, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την πειραϊκή ομάδα, που αποτελεί σπίτι του όπως είπε.

Ταυτόχρονα, ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» προανήγγειλε άμεση ενίσχυση κι ενδυνάμωση της ομάδας σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ έκανε λόγο για «εργολαβία» υπουργών, βουλευτών, επιχειρηματιών κι αστυνομικών.

Η δήλωση του κ. Μαρινάκη:

«Είμαστε περήφανοι που κατακτήσαμε το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 44ο. Δώσαμε απαντήσεις. Τα τελευταία επτά χρόνια ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και η καλύτερη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη.

Παρόλο που φέτος μας έβαλαν πάρα πολλά εμπόδια στο στόχο του πρωταθλήματος, εμείς είμαστε δυνατοί και χαρούμενοι που κατακτήσαμε τον τίτλο.
Να ξέρετε πως ο Ολυμπιακός θα δυναμώσει και θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο. Γρήγορα-γρήγορα γιατί θα ξεκινήσουμε και γρήγορα τη νέα σεζόν. Θα τα μάθετε όλα αναλυτικά εντός 15ήμερου.

Έχω δώσει μία υπόσχεση για 20 πρωταθλήματα. Καλό θα είναι οι αντίπαλοι να κάνουν υπομονή άλλα 13-14 χρόνια… Δεν πάω πουθενά, εγώ εδώ θα είμαι. Εδώ είναι το σπίτι μου, ο Πειραιάς είναι η πόλη που γεννήθηκα και που προσπαθώ να βοηθώ όσο μπορώ.

Όσοι έχουν αναλάβει… εργολαβία εναντίον του Ολυμπιακού, είτε υπουργοί, βουλευτές, αστυνομικοί, επιχειρηματίες, καλό θα είναι να χτυπούν εμένα μόνο και όχι τον Ολυμπιακό. Να τον αφήσουν να παίρνει πρωταθλήματα…

Ζήτω ο Θρύλος!».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρωταθλήματα που έχουν κριθεί στα χαρτιά, κάτι για το οποίο άρχισαν ήδη οι οπαδοί του Ολυμπιακού να κατηγορούν τον ΠΑΟΚ λέγοντας ότι αυτοί ποτέ δεν θα ήθελαν να πάρουν πρωτάθλημα τσα χαρτιά.

0-3 σε ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League αποφάσισε πως ο Ολυμπιακός είναι ο νικητής με 3-0 στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έστω και αν δεν παίχτηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο ποδοσφαίρου.

Το στιλό – φωτοβολίδα που βρήκε στον Φινμπόγκανσον και τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν μετά την ανακοίνωση της οριστικής διακοπής του αγώνα από τον διαιτητή Ανδρέα Παππά είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει το ματς στα χαρτιά, να τιμωρηθεί με -3, να παίξει χωρίς κόσμο για τέσσερις αγωνιστικές και να πληρώσει 190.000 ευρώ πρόστιμο.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός κερδίζει ένα ματς στα χαρτιά, αφού μέχρι και πρωτάθλημα έχει κατακτήσει με αυτό το τρόπο.

Ο τίτλος με την υπόθεση Βάλνερ

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2008 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 στο Καυτατζόγλειο από την Καλαμαριά και βρέθηκε αρκετά πίσω στη βαθμολογία από την ΑΕΚ. Ομως, ο Ολυμπιακός κυνήγησε νομικά το θέμα λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Βάλνερ, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί και να πάρει το ματς που έχασε στα χαρτιά με 0-3. Αυτοί οι τρεις βαθμοί έδωσαν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, καθώς τερμάτισε δύο βαθμούς μπροστά από την Ένωση, η οποία τον είχε νικήσει με 4-0.

Ο Βάλνερ εκείνη τη μέρα είχε κάνει το ντεμπούτο του στον Απόλλωνα ως αλλαγή, αλλά ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής με την υπόθεση να φτάνει στο Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνη (CAS) το οποίο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς για ασφαλιστικά μέτρα στην υπόθεση Βάλνερ.