Γερμανία: Νίκη... Τσάμπιονς Λιγκ με σούπερ ανατροπή για τη Ντόρτμουντ

Γερμανία: Νίκη... Τσάμπιονς Λιγκ με σούπερ ανατροπή για τη Ντόρτμουντ

Με νίκη η οποία στην εξέλιξη του πρωταθλήματος μπορεί να ισοδυναμεί με την απευθείας πρόκριση της Ντόρτμουντ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έφυγαν οι Βεστφαλοί από το «Μπορούσια Παρκ», επικρατώντας της Γκλάντμπαχ 3-2 για την 30ή αγωνιστική.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη, καθώς η ομάδα του Τόμας Τούχελ προηγήθηκε με πέναλτι του Ρόις στο 10΄, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Στιντλ (43΄) και το αυτογκόλ του Σμέλτσερ, αλλά έφτασε στην ανατροπή με τους Ομπαμεγιάνγκ (60΄) και Γκερέιρο (87΄).

Η Ντόρτμουντ έφτασε έτσι στους 56 βαθμούς, προσπέρασε τη Χοφενχάιμ κατά έναν κι ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, που δίνει εισιτήριο για απευθείας συμμετοχή τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τα «πουλάρια» έμειναν στους 39 βαθμούς και τη 10η θέση.

Τέσσερις συναντήσεις διεξήχθησαν σήμερα για την 34η αγωνιστικής της Premier League, λόγω της παράλληλης διεξαγωγής το ίδιο σαββατοκύριακο των ημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Χαλ πηγαίνει ολοταχώς για το... 8ο θαύμα, καθώς από εκεί που πριν από μερικούς μήνες θεωρούνταν φαβορί για υποβιβασμό έχει βαλθεί να διαψεύσει όλους τους ειδικούς.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα νίκησε 2-0 τη Γουότφορντ, παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 25ο λεπτό λόγω της αποβολής του Νιασέ και διατήρησε το +2 από τη 18η Σουόνσι, η οποία επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Στόουκ, ενώ η Μπόρνμουθ συνέτριψε 4-0 τη Μίντλεσμπρο και άφησε προτελευταία.

Αναλυτικά:
Μπόρνμουθ-Μίντλεσμπρο 4-0 (2΄ Κινγκ, 16΄ Αφόμπε, 65΄ Πιουχ, 71΄ Ντάνιελς)
Χαλ-Γουότφορντ 2-0 (62΄ Μάρκοβιτς, 71΄ Κλούκας)
Σουόνσι-Στόουκ Σίτι 2-0 (10΄ Γιορέντε, 70΄ Κάρολ)
Γουέστ Χαμ-Εβερτον 0-0

Ο Αντουάν Γκριζμάν έδωσε ξανά τη λύση στην επίθεση της Ατλέτικο, οδηγώντας τους «ροχιμπλάνκος» σε μεγάλη νίκη στο «Ελ-Πρατ» απέναντι στη δυνατή Εσπανιόλ, για την 33η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος διεθνής σημείωσε το μοναδικό γκολ της συνάντησης απέναντι στους σκληροτράχηλους γηπεδούχους του Κίκε Φλόρες, δίνοντας στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε τρεις βαθμούς που τους ήθελε πάση θυσία, καθώς ισοβαθμούσε στην τρίτη θέση με τη Σεβίλλη, μετά το χθεσινό τρίποντο των Ανδαλουσιανών απέναντι στη Γρανάδα.

Το ντέρμπι των... μελλοθάνατων του ισπανικού πρωταθλήματος, μεταξύ της Οσασούνα και της Σπόρτινγκ Χιχόν, έληξε ισόπαλο 2-2. Η (ουραγός) ομάδα της Παμπλόνα προηγήθηκε 2-0, αλλά δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο, ισοφαρίστηκε και ουσιαστικά απώλεσε και τις τελευταίες της ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.

Ο βαθμός όμως δεν είναι αρκετός ούτε για τη Σπόρτινγκ, που βρίσκεται στο -4 από τη Λεγανές, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Primera Division.

Έντονες συγκινήσεις επιφύλαξαν τα τελευταία λεπτά στο «Μαδριγάλ», ανάμεσα στη Βιγιαρεάλ και τη Λεγάνιες. Το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε προηγηθεί με τον Μπακαμπού και φαινόταν να κρατάει τη νίκη, όμως στο 90΄ η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα (ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το ματς) ισοφάρισε με τον Γκερέρο και πίστεψε πως θα «αποδράσει» με έναν πολύτιμο βαθμό.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Μπακαμπού έδωσε τη νίκη στη Βιγιαρεάλ και τη διατήρησε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, προκαλώντας όμως τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του.

Αναλυτικά:
Βιγιαρεάλ-Λεγανές 2-1 (68΄, 90+2΄ Μπακαμπού - 90΄ Γκερέρο)
Οσασούνα-Σπόρτινγκ Χιχόν 2-2 (18΄αυτ. Μερέ, 71΄ Κόντρο - 79΄ Κανέγια, 81΄ Κάρλος Κάστρο)
Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (73΄ Γκριζμάν)

Η Τσέλσι προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, καθώς ύστερα από συναρπαστικό παιχνίδι νίκησε με 4-2 την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ», στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας.
Ο Αντόνιο Κόντε άφησε εκτός βασικής ενδεκάδας τους Αζάρ και Ντιέγκο Κόστα, αλλά είδε τον Γουίλιαν να ανοίγει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 5ο λεπτό.
Η Τότεναμ ισοφάρισε στο 18΄ με κεφαλιά του Κέιν, αλλά στο 43΄ η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι και ο Γουίλιαν έδωσε ξανά προβάδισμα στους «μπλε».
Στο 52΄ ο Ντέλε Άλι ισοφάρισε εκ νέου για τους «πετεινούς», όμως λίγο αργότερα ο Κόντε πέρασε ταυτόχρονα και τους δύο άσους του στον αγώνα και ο Αζάρ έδωσε ξανά το προβάδισμα στο 75΄, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Μάτιτς στο 80΄.

Ο αντίπαλος της Τσέλσι θα γίνει γνωστός μετά τον αγώνα Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ που διεκδικούν, στο ίδιο γήπεδο, το δεύτερο εισιτήριο.

Πηγή: Ναυτεμπορική