Οι κληρώσεις στα Ευρωπαϊκά κύπελλα

Champions League, Europa League, οι κληρώσεις

Το ζευγάρι του περυσινού τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ θα συναντηθεί φέτος στα ημιτελικά, καθώς η κλήρωση που διενεργήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας έφερε αντίπαλους τη Ρεάλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο δρόμο προς τον τελικό του Κάρντιφ, στις 3 Ιουνίου, θα παραμείνει μόνο η μία από τις δύο ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας, ενώ το άλλο ζευγάρι θα συνθέσουν η Γιουβέντους με την καταπληκτική Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ρεάλ και Μονακό θα είναι γηπεδούχες στις πρώτες συναντήσεις, που θα διεξαχθούν στις 2 και 3 Μαΐου, ενώ οι ρεβάνς θα τελεστούν μια εβδομάδα αργότερα.

Στην πρόσθετη κλήρωση για την ομάδα που θα είναι η τυπικά γηπεδούχος στον τελικό, η κληρωτίδα ανέδειξε το νικητή της σειράς Μονακό-Γιουβέντους.

Με τη Θέλτα κληρώθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Europa League, ενώ στο άλλο ζευγάρι ο Άγιαξ θα παίζει με τη Λιόν.
Ισπανοί και Ολλανδοί θα είναι γηπεδούχοι στις πρώτες αναμετρήσεις της 4ης Μαΐου, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα και ο τελικός στις 24 Μαΐου. στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης.

Θέλτα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συναντηθούν για πρώτη φορά, όμως η ομάδα της Γαλικίας ήταν «πελάτισσα» του Ιμπραΐμοβιτς, που είχε σκοράρει εναντίον της ως παίκτης του Άγιαξ στους ομίλους του Champions League, το 2003.

Στο άλλο ζευγάρι η παράδοση είναι ευνοϊκή για τον Άγιαξ, που μετρά δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στις προηγούμενες αναμετρήσεις του με τη Λιόν.

Να σημειωθεί ότι στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, το Σεπτέμβριο του 2002, ο Ιμπραΐμοβιτς είχε σκοράρει και τα δύο γκολ στο 2-1 του Άμστερνταμ, με τον Νίκο Μαχλά αναπληρωματικό του.

Πηγή: Ναυτεμπορική